0
02143000313

تقویت این ۶ استعداد باعث برتری شما نسبت به دیگران می‌شود!

فکر می‌کنید چطور میشه در محیط کار، توی خونه یا در روابط خانوادگی بدرخشید و از دیگران برتر باشید؟ همه ما موفقیت رو دوست داریم اما باید بدونیم برای رسیدن به این موفقیت‌ها نیاز داریم ۶ استعداد رو در خودمون تقویت کنیم. این ۶ استعداد توانایی‌هایی هستند که به نیمکره راست مغز مربوط میشن.

نیمکره چپ مغز ما مسائل رو تجزیه و تحلیل می‌کنه و اندیشه‌ی ما رو شکل میده، اما برای اینکه بتونیم از دیگران برتر باشیم، باید توانایی‌های نیمکره‌ی چپ مغزمون رو با ۶ استعداد که به نیمکره راست مغز مربوط هستند ترکیب کنیم تا از دیگران سبقت بگیریم و متفاوت باشیم. در این مقاله این ۶ استعداد رو بهتون معرفی می‌کنیم.

استعداد اول: طراحی

فرض کنید همسرتون از شما ناراحت شده و شما متوجه این ناراحتی شدید. حالا نیمکره چپ مغز شما وارد عمل میشه. اطلاعات رو بررسی و تجزیه و تحلیل می‌کنه و متوجه علت ناراحتی میشه. نیمکره چپ مغز شما راه حل رو هم پیدا میکنه. مثلا عذر خواهی و دادن یک هدیه به همسر.

حالا چطوری می‌خواید این هدیه رو به همسرتون بدید؟ باید این کار رو طوری انجام بدید که زیبا و دلربا باشه. باید این کار رو به نحوی انجام بدید که وسوسه کننده باشه تا همسرتون نتونه اون رو رد کنه. اینجاست که دیگه باید نیمکره راست مغز وارد عمل بشه.

در واقع استعداد طراحی، زیبا کردن و انتقال عواطف به مخاطب، توانایی‌هایی هست که به نیمکره‌ی راست مغز مربوط میشه. اگه فکر می‌کنید آدمی منطقی هستید و زیاد میونه‌ای با احساسات و عواطف ندارید، شاید این کارها از عهده‌اتون بر نیاد. بنابراین نیاز دارید که نیمکره‌ی راست مغز خودتون رو بیش‌تر فعال کنید.

برای این کار می‌تونید این مقاله رو مطالعه کنید: «تقویت قدرت مغز برای پیشرفت در زندگی با چند تمرین عملی!». در این مقاله چند تمرین عملی برای تقویت هر کدوم از نیمکره‌های مغز معرفی شده. با انجام اون‌ها می‌تونید نیمکره‌ای که کمتر فعال هست رو فعال کنید.

استعداد دوم: داستان سرایی

داستان سرایی
با داستان سرایی دیگران رو راحت‌تر با خودتون همراه کنید

استدلال کردن تخصص نیمکره‌ی چپ مغز هست. اما داستان گفتن کاری هست که از عهده‌ی نیمکره‌ی راست مغز برمیاد. هر چند توانایی استدلال کردن یک توانایی مهم به حساب میاد، اما استعداد داستان سرایی، چیزی هست که خیلی اوقات می‌تونه گره‌ی مشکلات رو باز کنه.

شاید براتون پیش اومده باشه که هر چی برای یک نفر دلایل منطقی مختلف عنوان می‌کنید، حرف شما رو قبول نمی‌کنه و به قول معروف نمی‌تونید حرف‌تون رو به کرسی بنشونید. اگه دوباره در چنین موقعیتی گیر افتادید، از داستان سرایی استفاده کنید. به احتمال زیاد نتیجه‌ی بحث‌تون تغییر می‌کنه.

وقتی شما با استفاده از تخصص نیمکره‌ی چپ مغزتون استدلال می‌کنید، خودتون رو در مقابل منطق مخاطب قرار می‌دید. اما وقتی از استعداد نیمکره‌ی راست مغزتون در داستان سرایی استفاده می‌کنید، منطق مخاطب رو دور می‌زنید و با ناخودآگاه مخاطب روبرو می‌شید. به همین دلیل می‌تونید نتیجه‌ی بحث رو تغییر بدید.

درباره اثر داستان سرایی و قصه‌گویی روی ضمیر ناخودآگاه در این مقاله توضیحات کاملی ارائه شده: «برای تربیت کودک تا دیر نشده از این روش استفاده کنید!»

استعداد سوم: همنوایی

همنوایی
قطعات رو کنار هم قرار بدید تا به دستاوردی جدید برسید

رسیدن به یک راه حل برای یک مسئله خوبه. اما اگه بتونیم به چند راه حل برسیم چی؟ فکر می‌کنید اگه بتونیم راه حل‌های مختلف رو با هم ترکیب کنیم به نتیجه‌ی بهتری نمی‌رسیم؟ دیدن یک تصویر کلی، گذشتن از مرزها و در کنار هم قرار دادن و ترکیب قطعات مختلف، یک استعداد ویژه هست.

ما با تجزیه و تحلیل، که در تخصص نیمکره چپ مغز هست می‌تونیم به جواب برسیم. اما رسیدن به یک دید کلی و ترکیب اجزا مختلف با هم، که ازش با نام همنوایی یاد میشه، استعداد نیمکره‌ی راست مغز ما هست. در این مقاله چند راهکار برای تقویت قدرت همنوایی ارائه شده: «قدرت همنوایی و خلاقیت خود را به کمک این روش‌ها افزایش دهید».

استعداد چهارم: ارتباط موثر

ارتباط موثر
سعی کنید در ارتباط با هر کسی احساس مثبت ایجاد کنید

مولانا میگه:

چون که با کودک سر و کارت فُتاد

هم زبان کودکان باید گشاد

مولانا

این یک حقیقت در ارتباط با دیگران هست. با هر کسی باید به زبانی صحبت کنیم که منظور ما رو درک کنه. انتقال درست پیام وظیفه‌ی ما هست. خیلی‌ها تصور می‌کنند وظیفه‌ی مخاطب هست که پیام اون‌ها رو به درستی درک کنه و اگه این اتفاق نیوفتاد، مخاطب مقصر هست.

حقیقت اینه که مسئولیت انتقال درست پیام به مخاطب به عهده گوینده هست. ما باید بتونیم به درکی از طرف مقابل برسیم که در ارتباط‌مون با سایرین دچار اصطکاک و مشکل نشیم. این توانایی هم یک استعداد در نیمکره راست مغز ما هست. تولید پیام در مغز ما توسط نیمکره چپ مغز که با کلمات سر و کار داره انجام میشه. اما درک طرف مقابل و ترکیب احساسات با کلمات، استعداد نیمکره‌ی راست مغز ما هست.

برای اینکه انتقال پیام به صورت موثر رو یاد بگیرید، می‌تونید این مقاله رو مطالعه کنید: «آموزش انتقال پیام به صورت هوشمندانه به کمک ان ال پی».

استعداد پنجم: شوخ طبعی

شوخ طبعی
شوخ طبعی یکی از ویژگی‌های انسان‌های موفق هست

جدی بودن بد نیست، خیلی اوقات ضروری هم هست. اما شوخ طبعی یک استعداد به حساب میاد. معمولا کسانی که نیمکره چپ مغزشون خیلی فعال‌تر از نیمکره‌ی راست هست، افراد کاملا جدی هستند. برعکس کسانی که نیمکره راست مغزشون فعال هست، بیش‌تر شوخ طبع هستند.

حتما شنیدید که میگن: خنده بر هر درد بی‌درمان دواست. این یک حقیقت هست. یعنی تحقیقات علمی متعددی اثبات کرده که خنده و شوخ طبعی تاثیر قابل توجهی روی درمان بیماری‌های جسمی و روحی داره. پس بهتره به این استعداد نیمکره راست مغزمون اجازه‌ی خودنمایی بدیم و بذاریم وجه شوخ طبع وجودمون هر از گاهی خودنمایی کنه.

استعداد ششم: اعتلای روح

خیلی‌ها در زندگی به دنبال کسب ثروت و موفقیت‌های مادی هستند. اما باید توجه کنیم وجود ما غیر از ابعاد مادی، ابعاد دیگه‌ای هم داره. خیلی‌ها از توجه به روح و اعتلای روحی خودشون غافل هستند. نباید فراموش کنیم که اگه واقعا به دنبال پیشرفت و موفقیت هستیم، باید بتونیم ابعاد مختلف وجود خودمون رو تقویت کنیم. بنابراین نیاز داریم هم روی ابعاد روحی و هم روی ابعاد جسمی به خوبی کار کنیم.

۶ استعداد بالا توانایی‌هایی هستند که اگر اون‌ها رو با زندگی روزمره خودمون ترکیب کنیم. می‌تونید از دیگران متفاوت بشیم و در زندگی و کارمون به خوبی پیشرفت کنیم.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *