0
02143000313

دستورالعمل تقویت اراده برای موفقیت در زندگی با رعایت ۶ نکته

با رعایت ۶ نکته‌ای که تو این نوشته هست، تضمینی اداره‌اتون قوی میشه. برای اینکه به اهداف‌مون برسیم باید اراده قوی داشته باشیم. از اون جایی که اراده یک نیروی درونی هست، هیچ کس بهتر از خودمون نمی‌تونه برای تقویت اراده بهمون کمک کنه. قدرت اراده به عنوان یک ابزار برای موفقیت، در درون همه‌ی انسان‌ها وجود داره. ما فقط باید تلاش کنیم اون رو تقویت کنیم تا به موفقیت برسیم. در این مقاله ۶ نکته برای تقویت اراده توضیح داده میشه.

۱- برای خودت ارزش قائل باش

ارزش قائل بودن برای خودمون اولین شرط تقویت اراده به حساب میاد. می‌پرسید چرا؟ چون وقتی برای وجود خودمون ارزش قائل باشیم، برای پیشرفت اشتیاق داریم. همین اشتیاق باعث میشه اراده ما تقویت بشه. هر انسانی ابعاد وجودی مختلفی داره. مثل بعد فیزیکی و روحی. کسی که برای جسم خودش ارزش قائل نباشه، ممکنه دچار چاقی بشه یا به علت بی‌توجهی به بیماری‌های مختلفی مبتلا بشه.

اما کسی که برای خودش ارزش قائل هست، به خودش اهمیت میده و برای پیشرفت خودش برنامه‌ریزی میکنه. یعنی کسی که برای خودش ارزش قائل هست، تو زندگیش هدف داره و برای رسیدن به اون اهداف تلاش میکنه. در غیر اینصورت دچار روزمرگی، تکرار و احساس پوچی میشه. بنابراین اولین قدم برای تقویت اراده اینه که برای خودت ارزش قائل باشی.

۲- با کلمه‌ی «ای کاش» خداحافظی کن

با کلمه‌ی «ای کاش» خداحافظی کن
برای آرزوهات تلاش کن، حسرت نخور

منظور از خداحافظی با کلمه‌ی ای کاش، آرزو نداشتن یا فراموش کردن آرزوها نیست. اتفاقا داشتن آرزو برای آدم‌های با اراده خوبه. چون این افراد آرزوها و رویاهای خودشون رو به اهدافشون تبدیل میکنن و یک روز آرزوهاشون رو به واقعیت تبدیل میکنن. البته تبدیل رویاها به واقعیت هم راه‌های خودش رو داره که میتونید این راه‌ها رو در این نوشته مطالعه کنید :«۸ مرحله برای تبدیل رویاها به واقعیت و تغییر اساسی در زندگی».

آرزوها و رویاهای ما می‌تونه دو مدل باشه. یک مدل آرزوهایی هستند که برای رسیدن بهشون تلاش می‌کنیم. اما یک مدل آروزهایی هستند که حسرتشون به دلمون می‌مونن. معمولا وقتی داریم به این آرزوها فکر می‌کنیم، در واقع داریم اون‌ها رو گدایی می‌کنیم. یعنی اراده‌ای برای تبدیلشون به واقعیت نداریم و فقط با فکر کردن بهشون حسرت می‌خوریم. بنابراین اگه از کلمه ای کاش استفاده می‌کنید، نباید حالت گدایی داشته باشه. حسرت و گدایی برای آدم با اراده ممنوعه.

۳- اهداف کوچک رو به دیگران بگید، بزرگ‌ها رو برای خودتون نگهدارید

بهتره هدف‌های کوچک رو با دیگران درمیون بذارید. خیلی از اهداف کوچک به تغییر عادت‌های ما مربوط میشن. بنابراین وقتی این اهداف رو برای دیگران توضیح بدیم، تغییر رفتار ما براشون سوال نمیشه. در واقع با توضیح اهداف کوچک برای دیگران خودمون رو از سوال و جواب شدن راحت می‌کنیم.

علاوه بر این، توضیح اهداف کوچک برای دیگران این خوبی رو داره که باعث میشه به خاطر توضیحی که به دیگران دادیم، تعهد بیشتری نسبت به انجام اون کار پیدا کنیم. همین مساله باعث تقویت اراده ما میشه. اما بهتره اهداف بزرگ رو به دیگران نگیم. چون آدم‌هایی که انرژی منفی دارن خیلی زیاد هستن. ممکنه وقتی شما از یک هدف بزرگ برای کسی حرف بزنید، با تمسخر یا موج منفی و کلمات منفی روبرو بشید.

مثلا شما تصمیم گرفتید اطلاعات خودتون رو در یک زمینه‌ی خاص افزایش بدید با هدف اینکه یک کسب و کار جدید راه‌اندازی کنید. این میشه هدف بزرگ شما. برای اینکه دانش خودتون رو افزایش بدید باید روزی ۱ ساعت بیشتر مطالعه کنید. این هم میشه هدف کوچک شما که به نوعی تغییر عادت هم هست. در این مثال بهتره ۱ ساعت مطالعه بیشتر رو به دیگران بگید اما نیاز نیست بگید هدفتون شروع یک کسب و کار جدید هست.

۴- خودستایی کنید تا اراده قوی داشته باشید

خودستایی کنید تا اراده قوی داشته باشید
خودستایی ویژگی مثبتی هست

بله خودستایی خوبه. اشتباه نکنید! خودستایی با خودخواهی فرق داره. کسی که خودخواه هست فقط به نظر خودش اهمیت میده. به همین دلیل راه پیشرفتی برای افراد خودخواه وجود نداره. چون این آدم‌ها خودشون رو کامل میدونن در نتیجه اراده‌ای برای پیشرفت ندارن.

اما خودستایی یک صفت مثبت هست. آدمی که خودستا هست، نظر خودش رو بر دیگران مقدم می‌دونه. به این معنا که بیش از حد تحت تاثیر دیگران نیست. خودش قدرت تحلیل داره و می‌تونه از نظرات دیگران استفاده کنه تا به بهترین گزینه‌ی ممکن برسه. بنابراین کسی که خودستا هست، برعکس آدم خودخواه به نظرات دیگران اهمیت میده. اگه با نظری روبرو شد که از نظر خودش بهتره اون رو قبول میکنه.

بنابراین خودستایی باعث میشه بتونید برای بهتر شدن از تجربیات و نظرات دیگران به خوبی استفاده کنید و سعی کنید اون نظرات رو بهتر هم بکنید. همین مسئله اراده شما رو برای بهتر شدن بیشتر میکنه. بنابراین برای تقویت اراده سعی کنید خودستا باشید.

۵- سعی کنید تفکرتون فراگیر باشه

منظور از تفکر فراگیر اینه که ایمان داشته باشید، ابر و باد و مه و خورشید و فلک، همگی خلق شدن تا به ما در رسیدن به موفقیت کمک کنن. وقتی باور کنیم همه مخلوقات خلق شدن برای اینکه به ما در رسیدن به موفقیت کمک کنن، به قول معروف دلمون قرص میشه و اراده‌امون قوی میشه.

باید هر چیزی که در جهان هست رو به صورت تکه‌های پازلی ببینیم که جدا از هم قرار دارن. وقتی ما برای انجام کاری اراده کنیم، این تکه‌ها به صورت خارق‌العاده‌ای کنار هم قرار می‌گیرن تا به ما کمک کنن. این تفکر مثبت باعث تقویت اراده ما میشه.

۶- برای حفظ اراده قوی، تلاش رو از نتیجه جدا کنید

برای حفظ اراده قوی، تلاش رو از نتیجه جدا کنید
اجازه نده نتیجه تو رو مایوس کنه، تلاشت رو بکن

اراده بحثی هست که فقط به تلاش مربوط میشه. پس نتیجه رو از اون جدا کنید. گرفتن نتیجه مطلوب به خیلی عوامل مربوط میشه که اراده قوی فقط یکی از اون‌هاست. پس اگه در کارهایی که انجام میدید به نتیجه نرسیدید، نباید روی اراده شما تاثیر منفی داشته باشه. مطمئن باشید اگه به هر دلیل کاری رو بدون داشتن اراده قوی شروع کنید یا ادامه بدید به نتیجه‌ی مورد نظر نمی‌رسید. پس قوی نگهداشتن اراده رو به نتیجه وابسته نکنید تا بتونید همیشه به گرفتن نتیجه‌ی خوب از تلاش‌هایی که می‌کنید، امیدوار بمونید.

امیدواریم این ۶ نکته رو برای داشتن اراده قوی رعایت کنید. با تقویت اراده می‌تونید به اهدافی که در زندگی دارید برسید.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *