0
02143000313

۹ ویژگی والدین موفق در ارتباط با فرزندان را بشناسید

والدین موفق کسانی هستند که با رفتار و ارتباط درست با کودکان خود، در آینده ارتباطی خوبی با آن‌ها دارند. در این مقاله ۹ ویژگی والدین موفق را توضیح می‌دهیم. امیداوریم شما هم تلاش کنید این ۹ ویژگی را در ارتباط با فرزندان خود بدست آورید.

ویژگی‌های والدین موفق

والدین موفق به تعلیم و تربیت فرزندان به چشم یک سرمایه گذاری نگاه می‌کنند. این سرمایه گذاری باعث می‌شود هم در آینده با آن‌ها ارتباط خوبی داشته باشند و هم نسلی سالم، متعهد و آگاه به جامعه تحویل دهند. به همین دلیل باید به مسئله تربیت کودکان و برقراری ارتباط درست با آن‌ها از بدو تولد توجه کرد.

هر چند نمی‌توان نسخه‌ی واحدی برای همه والدین پیچید اما می‌توان گفت والدین موفق که تربیت فرزند را به چشم سرمایه گذاری می‌بینند ۹ ویژگی که ادامه توضیح می‌دهیم را دارند.

۱- برقراری ارتباط عمیق با فرزند

برقراری ارتباط عمیق با فرزند
نوع ارتباط امروز شما با فرزندتان، رفتار آینده‌ی او را می‌سازد

والدین موفق به این نکته توجه دارند که ارتباط آن‌ها با کودک از همان روزهای اول تولد فرزند آغاز می‌شود. والدین موفق به خوبی از این مسئله اطلاع دارند که پس از تولد فرزند، آن‌ها در درجه اول، پدر و مادر هستند، بعد مهندس، دکتر، کارمند یا…

والدین موفق به خوبی می‌دانند که از همان روزهای نخست تولد، همه چیز توسط فرزندشان ثبت و ضبط می‌شود و در آینده کودک بر اساس همین اطلاعاتی که از روزهای اول در ذهن خود ثبت کرده رفتار می‌کند. بنابراین تلاش می‌کنند ارتباط عاطفی عمیقی با فرزند خود برقرار کنند.

۲- شناخت نیاز های فرزندان

بعضی از والدین تمام نیازهای فرزند خود را در مسائل مالی خلاصه می‌کنند. اما والدین موفق به خوبی می‌دانند که مسائل مالی و امکانات، جایگزین وقت و زمانی که باید برای فرزند خود هزینه کنند نمی‌شود. والدین موفق به خوبی می‌دانند که هر دوره از عمر فرزندشان با نیازهای ویژه‌ی آن دوره همراه است. آن‌ها با شناخت و درک نیازهای فرزندان خود در هر دوره از زندگی تلاش می‌کنند مانع بروز مشکلات مختلف برای فرزند خود شوند. چرا که به خوبی می‌دانند بی‌توجهی به نیازهای فرزندان می‌تواند آینده آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.

۳- تربیت فرزند با رفتار به جای گفتار

تربیت فرزند با رفتار به جای گفتار
بهترین نوع تربیت فرزند، تربیت با رفتار درست است

والدین موفق به خوبی از تاثیر رفتار خود بر فرزندان آگاه هستند. آن‌ها خیلی خوب می‌دانند بهترین راه تربیت درست فرزند، رفتار درست است. سخنرانی و سرزنش به ندرت روی فرزندان تاثیر می‌گذارد. در عوض رفتار والدین پیامی واضح و رسا برای فرزندان به دنبال دارد. در واقع تمام والدین بیشترین تاثیر تربیتی را با رفتار خود دارند. بنابراین والدین موفق برای تربیت فرزندانی نمونه، همیشه با دقت و آگاهانه رفتار می‌کنند.

۴- حمایت از فرزندان

والدینی که فرزندان خوبی تربیت می‌کنند همیشه برای آن‌ها به عنوان یک حامی و پشتیبان عمل می‌کنند. وقتی فرزندان والدین خود را به عنوان تکیه‌گاه و پشتیبان ببینند، از بسیاری مشکلات زندگی در امان خواهند ماند. از طرفی وقتی والدین نقش حامی و پشتیبان را به خوبی ایفا کنند، به جای اینکه به خاطر اشتباهات فرزند روبروی او بایستند، در کنار او قرار می‌گیرند. چون آن‌ها می‌دانند که خودشان هم نواقص و اشتباهاتی دارند، بنابراین به فرزندان خود، فرصت اشتباه کردن می‌دهند. البته منظور از حمایت و پشتیبانی از فرزند، تایید اشتباهات یا تنبیه نکردن او نیست.

۵- تنبیه صحیح

تنبیه صحیح
موقع تنبیه فرزند خود مراقب باشید نقش حمایتی خود را فراموش نکنید

والدین موفق هر چند همیشه از فرزندان خود حمایت می‌کنند. اما در مقابل اشتباهات آن‌ها، به درستی واکنش نشان می‌دهند. آن‌ها معتقدند که بهترین تنبیه برای فرزند، عدم تایید اوست. البته این عدم تایید باید موقت باشد و به همراه توضیحات کافی به فرزند تا علت این عدم تایید را متوجه شود و راه رفع آن را پیدا کند.

معمولا برخوردهای خشن، دعوا و داد و بیداد از روی ضعف والدین اتفاق می‌افتد. والدینی که با برخوردهای تند و خشن با فرزند خود برخورد می‌کنند، یا شیوه صحیح برخورد را نیاموخته‌اند یا به مهارت کنترل خشم نرسیده‌اند. بنابراین بهترین و موثرترین نوع تنبیه عدم تایید و بی‌توجهی (به صورت موقت) به فرزند است.

۶- پاسخ دهی کوتاه و ساده

والدین نمونه از پاسخ به سوالات فرزند خود طفره نمی‌روند. معمولا سعی می‌کنند به سوالات فرزندان خود پاسخ دهند، آن هم پاسخ‌هایی صحیح. پدر و مادر موفق به خوبی می‌دانند که باید پاسخ فرزند خود را با توجه به رده سنی او بدهند. بنابراین همیشه سعی می‌کنند پاسخی به فرزند خود بدهند که با توجه به سن و سال او قابل فهم و ساده باشد.

همچنین مطالعه کنید: چه برخوردی با پرخاشگری کودکان باید داشته باشیم

۷- گوش کردن

والدین نمونه به فرزند خود فرصت حرف زدن می‌دهند. آن‌ها به خوبی به صحبت‌های فرزند خود گوش می‌دهند و سعی می‌کنند به جای اینکه فقط خودشان صحبت کنند به یک مکالمه موثر با فرزند خود برسند. پدر و مادرهای موفق به خوبی می‌دانند که اگر آن‌ها به فرزند خود فرصت حرف زدن ندهند، اعتماد به نفس او را از بین می‌برند. از آن جایی که اعتماد به نفس سنگ بنابر سلامت عاطفی و روانی هر کسی است، حتی اگر حرف‌های فرزندشان اشتباه باشد، باز هم به خوبی به حرف‌های او گوش می‌دهند.

۸- توقع نداشتن

والدین موفق می‌دانند که فرزندشان مسئول جبران زحمات آن‌ها نیست. هر چند تربیت فرزند بسیار سخت و طاقت فرساست و گاهی ترکیبی از لذت و ناراحتی‌ست، اما آن‌ها تربیت فرزند را وظیفه خود می‌دانند و هنگامی که فرزندانی خوب و سالم به جامعه تحویل دادند، از اینکه به وظیفه خود به درستی عمل کرده‌اند احساس رضایت می‌کنند.

۹- والدین‌ها الگوی کودکان خود هستند

والدین اولین الگوی کودکان خود هستند و کودکان همیشه می‌خواهند افرادی باشند مانند والدین خود. کودکان ما به مانند کامپیوتر نیستند که آنها را برنامه‌ریزی کنیم و توقع داشته باشیم آن نتیجه‌ای را که می‌خواهیم دریافت کنیم. آنها والدین خود را تحت نظارت دارند. به این معنا که می‌دانند الگوی رفتاری و اخلاقی‌شان چگونه صحبت می‌کند، چگونه رفتار می‌کند و چگونه عمل می‌کند. بنابراین والدینی موفق هستند که تصمیم می‌گیرند که بهترین الگو برای فرزندان خود باشند.

والدین موفق فرزندان خود را برای خودشان تربیت نمی‌کنند، بلکه تلاش آن‌ها برای تربیت فرزند برای آینده خود فرزندان و جامعه است. بنابراین هیچ وقت از آن‌ها توقع جبران ندارند.

امیدواریم با توجه به ۹ ویژگی مشترک والدین نمونه که در بالا به آن‌ها اشاره شد، تلاش کنید فرزندانی نمونه و موفق برای جامعه خود تربیت کنید.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *