آرش فردوسی موسس و بنیانگذار دراپ باکس میباشد که در این مقاله به معرفی کامل وی و موفقیتهایی که کسب کرده است میپردازیم.
آرش فردوسی سال ۱۹۸۵ در شهر اوورلند پارک(کانزاس) از پدر و مادری ایرانی متولد شد. پس از گذراندن دوران دبیرستان خود در مدرسه نورث وست توانست به دانشگاه ام آی تی(MIT) برود اما پس از مدتی از این دانشگاه انصراف داد.
دوران تحصیل
آرش فردوسی دوران تحصیل خوبی را در دانشگاه MIT داشت و در همان زمان نیز مشغول تحلیل کدهای برنامهنویسی و الگوریتمها بوده است. غلام فردوسی(پدر آرش فردوسی) نقش بسیار زیادی در یادگیری و تحلیل اطلاعات سیستمهای برنامه نویسی توسط آرش داشته است. درو هوستون (Drew Houston) یکی از دو بنیانگذار دراپباکس شاید مهمترین تاثیر را بر روی انصراف از تحصیل آرش از دانشگاه داشته است. زمانی که این ایده فضای ابری به ذهن هوستون رسید آن را بهصورت دمو در اینترنت منتشر کرد و آرش از این ایده استقبال کرد و پس از مدتی با یکدیگر ملاقات کردند. این قرار ملاقات و تایید ایده باعث شد وی از دانشگاه انصراف دهد و تمرکز خود را بر روی ایدهی اصلی خود یعنی توسعه دراپباکس بگذارند. هوستون این اتفاق را بسیار مهم تلقی کرده و آن را شبیه به یک ازدواج در دیدار اول دانسته است!
داستان رشد دراپباکس
پس از اینکه هر دوی آنها مشغول به توسعه دراپباکس شدند خیلی سریع توانستند به محبوبیت بین مردم برسند. با توجه به اینکه ماهیت کار و حرفه دراپباکس نگهداری فایلها در بستر اینترنت بود، نیازمند مدیریت و مهمتر خدماترسانی بهتر بودند. دفتر کار آنها در سال ۲۰۰۷ شهر سانفرانسیسکو بود و با توجه به اینکه سرمایه اولیهی آنها زیاد نبود در ابتدا سعی داشتند یک سرمایهگذار جذب کنند و سپس نیروی کار خود را افزایش دهند. هماکنون دراپباکس در ۱۲ کشور دنیا نمایندگی و جذب نیرو انجام میدهد. آرش فردوسی علاوه بر اینکه باید تمام ایدههای مرتبط را هدایت میکرد مسئولیت نظارت بر پروژهها و جذب نیرو را نیز انجام میداد.
استیو جابز و دراپباکس
در سال ۲۰۰۹ هوستون به دعوت از استیو جابز به شرکت اپل رفت. استیو جابز قصد داشت با مبلغی بسیار زیاد ( طبق اعلام رسانهها عددی ۶ تا ۹ رقمی) دراپباکس را خریداری کند. اما هوستون مخالف فروش دراپباکس به شرکت اپل است و اعتقاد دارد دراپباکس میتواند به موفقیت بیشتری دست پیدا کند. هر چند اکثر کارشناسان این حوزه معتقدند دراپباکس با فروش به اپل به سود بیشتری میتوانست برسد. در سال ۲۰۰۹ دراپباکس تنها ۳۰ میلیون کاربر داشت و پیشنهاد اپل ممکن است هر شرکتی را برای فروش وسوسه کند. سرویسهای بزرگ مانند گوگل و اپل نیز سرویس ابری خود را دارند اما نمیتوان این موضوع را بهطور قطع اعلام کرد که شرکت دراپباکس دچار شکست شده است. هماکنون دراپباکس دارای ۵۰۰ میلیون کاربر در سرتاسر جهان میباشد و درآمدی ۱میلیارد دلار در سال دارد.
نقش آرش فردوسی در دراپباکس
آرش فردوسی علاقهی چندانی به مصاحبه با رسانهها ندارد و کمتر از او مصاحبهای در سطح اینترنت مشاهده خواهیم کرد. اما مصاحبهای که سالها قبل با نشریه بلومبرگ داشت از وظیفهی خود در شرکت دراپباکس گفت. او علاوه بر اینکه تمام مصاحبههای شغلی را انجام میدهد ناظر بر انجام پروژهها نیز میباشد. طبق گفتهی آرش هر جمعه جلسهای با برنامهنویسان ارشد شرکت برگزار میشود و روند کارها بررسی میشود.
نکات جالب کسبوکار آرش فردوسی
- روزانه حدود یک میلیارد فایل در دراپباکس ذخیره و نگهیداری میشود
- ۵۸% از وکلای ایالات متحده آمریکا ترجیح میدهند از این سرویس استفاده کنند
- در سال ۲۰۱۹ درآمد خالص این شرکت ۳۸۶ میلیون دلار اعلام شده است