0
02143000313

5 راه سریع برای افزایش خلاقیت در کودکان

خلاقیت یعنی استفاده از تخیل و ایده‌ها برای دستیابی به چیزی ارزشمند که ما آن را خلق می‌کنیم. مثل یک اختراع فیزیکی، یک قطعه هنری یا پیدا کردن راه حل برای یک مشکل بررگ. در طول تحصیلات، زندگی و مشاغل کاری ما ، خلاقیت ممکن است نقش بسزایی در پیشرفت و موفقیت ما داشته باشد. حتی اگر شرکت‌های بزرگ را هم بررسی کنید به دنبال استخدام افرادی هستند که علاوه بر دانش، خلاق نیز باشند. خلاقیت می‌تواند پرورش یابد و غالباً یک روش تفکر است تا یک استعداد ذاتی. اکثر افرادی که ممکن است آنها را خلاق توصیف کنیم احتمالاً افرادی هستند که خلاقیت را تمرین کرده‌اند و این مهارت را کسب کرده‌اند.

مجله‌ی PBS در این باره می‌گوید:

گاهی اوقات خلاقیت به عنوان یک توانایی ذاتی دیده‌ می‌شود. برخی تصور می‌کنند ما یا خلاق به دنیا می‌آییم و یا اینکه دیگر نمی‌توانیم خلاق باشیم. این تفکر مطمئنا اشتباه است. ممکن است برخی افراد با ویژگی‌هایی به دنیا بیایند که باعث پیشرفت آنها در زمینه خاصی شود و یا اینکه برخی افراد ذاتا قدرت پردازش ذهنی خوبی داشته باشند. اما این ارتباطی به اینکه دیگر نمی‌توان خلاقیت را یاد گرفت ندارد.

با تمام توضیحات بالا، ما چطور می‌توانیم فرزندی خلاق را پرورش دهیم؟ در واقع انجام این کار نیاز به صبر و حوصله شما و زمانی که برای کودک خود می‌گذارید دارد. هر مقدار آگاهی خود را در این زمینه بالا ببرید نتیجه‌ی بهتری و طبعا کودک خلاق‌تری خواهید داشت. اگر به دنبال این هستید که چطور می‌توانید کودک خلاقی پرورش دهید در این مقاله به چند روش کاربردی اشاره می‌کنیم که توصیه می‌شود تا انتهای آن با ما همراه باشید.

1. ایده‌هایی که کودکان می‌دهند را جدی بگیرید

کودکان پر از ایده هستند. ایده‌ها جلوه‌ای از خلاقیت می‌باشند. وقتی والدین ایده‌ای را مسخره می‌کنند در واقع در حال بی‌اعتبار کردن خلاقیت کودک خود هستند. مطمئنا کودکان ایده‌های بد و أسیب‌زننده‌ای نخواهند داشت اما همیشه حمایت از تمام ایده‌های آنها قابل اجرا نیست. ایده‌های خوب را پیدا کنید و سعی کنید ارتباط بیشتری با آن ایده بگیرید.

خلاقیت و کودکان

معمولا کودکانی از اشتباه کردند می‌ترسند کمتر خلاقانه فکر می‌کنند. این یعنی شما باید محیطی را برای کودکان فراهم کنید که در آن خلاق باشند، از شکست ترسی نداشته باشند و به ایده‌هایی که می‌دهند بها دهید و فرصت آزمون و خطا در اختیارشان باشد. این کار باعث می‌شود با شکست‌های احتمالی مواجه شوند و ترس از شکست نداشته باشند.

[irp posts=”720″ name=”ترس چیست؟ چطور با غلبه بر آن، از درهای موفقیت عبور کنیم؟”]

2. از برچسب زدن به کودک پرهیز کنید

برچسب زدن چه خوب باشد و چه بد اثراتی بر روی کودکان می‌گذارد. کودکان ممکن است برخی از برچسب‌هایی که به آنها زده می‌شود را خودآگاه و ناخودآگاه جدی بگیرند. اگر می‌بینید کودک علاقه‌مند به موضوعی است و به دنبال آن موضوع است، از برچسب زدن به او که تو این کاره خواهی شد و یا اینکه تو باید برخلاف این کار عمل کنی پرهیز کنید. در واقع ممکن است کاری که او انجام می‌دهد بیشتر جنبه‌ی سرگرمی داشته باشد و این برچسب زدن باعث می‌شود او به دنبال کشف مهارت دیگری نرود و همان الگویی را دنبال کند که والدینش برای او مشخص کرده‌اند.

3. مسیرهای فکر کردن را به آنها یاد بدهید

وقتی کودک در حل مسئله‌ای به مشکل بر می‌خورد و پس از مدتی مشکل را حل می‌کند، از آنها بخواهید که دوباره آن را حل کنند. اما راهی جدید که با قبلی متفاوت است. این کار کمک می‌کند که کودک ذهن بازتری برای پیدا کردن راه حل باشد. تکرار و تمرین برای حل یک مشکل از طریق راه‌های مختلف این مفهوم را دارد که از میان سریع‌ترین راه برای حل مشکل یکی را انتخاب کند.

دوست خیالی کودکان

4. به تخیلات کودک اهمیت بدهید

معمولا کودکان از قوه‌ی تخیل بسیار بالایی برخوردار هستند. والدین می‌توانند وارد دنیای تخیلی کودکان شوند و از آنها بابت دوست تخیلی، کارهایی که انجام می‌دهند و یا چه مکالماتی بین آنها برقرار می‌شود سوال کنند. خیال پردازی کودکان علاوه بر اینکه به افزایش خلاقیت کمک می‌کند، به آنها کمک می‌کند که مهارت بهتری در ارتباطات با دیگران کسب کنند. البته این تخیلات تا حدی مناسب است که باعث نشود به کودک آسیب روحی و روانی وارد شود.

[irp posts=”12386″ name=”چه برخوردی با پرخاشگری کودکان باید داشته باشیم؟”]

5. به آنها بازخورد دهید

یکی از نکات مهم در افزایش خلاقیت کودکان، ارائه بازخورد در ازای کاری که است انجام می‌دهد. کودکان دوست دارند نظر والدینشان را درباره کاری که انجام داده‌اند بدانند. والدین اگر به صورت جزئی درمورد کاری که انجام شده نظر دهند بسیار می‌تواند برای کودک تاثیرگذار باشد. سعی کنید جنبه‌های مثبت کار را بررسی کنید و آنها را به کودک خود بگویید. توجه داشته باشید که جمله‌ی شما به حالت نقد و خشن نباشد.

خلاقیت به‌گونه‌ای نیست که فقط برای افرادی باشد که با این ویژگی به دنیا آمده‌اند. در واقع خلاقیت اکتسابی است و سنی که کودکان در آن قرار دارند بهترین سن برای افزایش و یا کسب خلاقیت است. شما از چه راهکارهایی برای افزایش خلاقیت فرزند خود استفاده می‌کنید؟ نظرات خودتان را با درمیان بگذارید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *