0
02143000313

با توجه به پیشرفت تکنولوژی آیا کسب‌‌وکارهای سنتی در حال نابودی هستند؟

کسب‌‌وکارهای سنتی و صاحبان آن‌ها همیشه مشتری خود را داشته‌اند، از زمان‌های دور که ممکن بود در بازار تنها چند فروشنده محدود برای جنسی وجود داشت تا بیشتر شدن جمعیت و طبعا درخواست بیشتر مردم برای اجناس و گردش بالای پول بین فروشندگان.

اما در چند سال گذشته و با توجه به پیشرفت تکنولوژی فروش محصولات در ایران وارد فاز جدیدی از رقابت شده است. پدیده‌ای به نام فروش آنلاین در حال حاضر کلمه‌ای قابل باورتر از گذشته برای مردم می‌باشد. اما آیا رقابتی به‌طور علنی بین کسب‌وکارهای سنتی و آنلاین وجود دارد و در این رقابت چه کسی برنده می‌شود؟

کسب‌وکارهای اینترنتی در ایران

طبق تعریف کسب‌وکارهایی را می‌توان اینترنتی محسوب کرد که تمامی مراحل آن آنلاین و در هر ساعت از شبانه روز انجام شود. شاید بتوان گفت دیجی‌کالا اولین شرکتی است که خدمات فروش آنلاین را فراهم کرد. در سال ۸۵ در کنار بررسی دوربین و لپ‌تاپ و لوازم دیجیتال، فروش این محصولات را نیز آغاز کرد و می‌توان آن را سر منشا فروش آنلاین در کشور دانست. اما این کسب‌‌وکارها به چند بخش تقسیم می‌شوند؟

ایده‌های تکراری در ایران
در کشور ما نیز کسب‌وکارهای آنلاین پیشرفت سریع و قابل توجه‌ای را داشته است

همانند خرید‌های سنتی که انجام می‌شود مردم آزادانه و با مقایسه قیمت بین وب‌سایت‌های فروشنده کالا می‌توانند محصول خود را خریداری کنند یا با خدمات موجود بدون نیاز به حضور فیزیکی درخواست خود را ارائه دهند.

فروشگاه‌ اینترنتی

پر طرفدار ترین و شاید سودمندترین حوزه در کسب‌وکارهای آنلاین، فروشگاه‌های اینترنتی می‌باشند که طرفداران بسیار زیادی دارند. علت این محبوبیت را هم می‌توان مقایسه بین دو یا چند کالا، قیمت یا نقد و بررسی دقیق آن دانست. فروشگاه‌های آنلاین بسیار زیادی مشغول به فعالیت هستند ک درآمدهای آن‌ها در سال شاید به چندین میلیارد نیز می‌رسد.

وب‌سایت‌ و اپلیکیشن‌های خدماتی

تاکسی اینترنتی، خدمات ترجمه، بلیط هواپیما و.. را می‌توان از این قبیل کسب‌وکارها دانست که خدمات خود را به‌صورت آنلاین ارائه می‌دهند. امروزه کمتر کسی پیدا می‌شود که حداقل یکی از کسب‌وکارهای خدماتی را به‌صورت آنلاین استفاده و یا با آن آشنا نباشد.

کسب‌وکارهای ایران
طبق آمار وب‌سایت سازماندهی(ای‌نماد) ۴۷ هزار وب‌سایت با نماد که بیانگر کسب‌وکار آنلاین می‌باشد وجود دارد

چرا کسب‌وکارهای آنلاین مورد توجه قرار گرفتند

اگر کسب و کارهای آنلاین موفق بوده‌اند چه دلایلی پشت زمینه این موفقیت بوده است؟ نگاه ریز بینانه‌ای به این موضوع و مقایسه بین این دو روش برای فروش محصولات داشته باشیم.

در دسترس بودن

اگر صاحب مغازه هستید چند روز یا چند ساعت می‌توانید به مردم خدمات ارائه دهید؟ در ساعاتی از شبانه روز مجبور هستید کسب‌وکار خود را تعطیل کنید و به استراحت بپردازید. اما این مشکل در فروشگاه‌های آنلاین وجود ندارد و هر خریداری می‌تواند ۲۴ ساعته محصول را ببیند، مقایسه کند و خرید کند و این روند خرید بدون دخالت فروشنده انجام می‌گردد.

محدودیت‌های مکانی

تصور کنیم مغازه‌ای جهت فروش بازی‌های کنسول خانگی دارید و ایضا وب‌سایت یا اپلیکیشن آن هم راه‌اندازی کرده‌اید و با کمترین قیمت پستی به کل نواحی کشور اجناس خود را ارسال می‌کنید. در مورد اول ابتدا محدود به منطقه‌ یا شهر خود هستید و هرچقدر هم بهترین و جدیدترین بازی‌های کنسول را بفروشید باز هم حوزه فعالیت شما محدود به منطقه یا استان می‌شود. حال در یک فروشگاه آنلاین شما باز هم مجبور به فروش در منطقه یا استان خود هستید یا می‌توانید از سرتاسر کشور مشتری خود را داشته باشید؟

هزینه‌ها

در این باره نمی‌توان به‌طور دقیق هزینه‌های احتمالی را گفت و بستگی به نوع کسب‌وکار و میزان محصولات یا مشتریانی که دارد عنوان کرد. اما چیزی که مشخص است، می‌توان با کمترین مبلغ سرمایه‌گذاری نیز یک کسب‌وکار آنلاین راه‌اندازی کرد و به مرور آن را توسعه داد.

آیا کسب و کارهای آنلاین همیشه موفق می‌شوند؟

با این تعریف‌ها حتما به این مورد پی برده‌اید که یک کسب‌وکار آنلاین راه‌اندازی کنید و در عرض چند ماه به سود برسید. ممکن است این اتفاق رخ دهد اما باید این سوال را از خودتان کنید که ایده‌ای که در ذهن دارید آیا موفق می‌شود؟ تحقیقات شما از اجرای آن ایده کامل است؟ مطمئنا اجرا و مدیریت یک کسب‌وکار آنلاین سختی‌های خاص خود را دارد و بهتر است تحقیقات مورد نیاز انجام شود.

مطالعه کنید: ایده‌ها از کجا می‌آیند

سوال اصلی، کسب‌‌وکارهای سنتی در حال نابودی هستند؟

بسیاری از شغل‌های سنتی به دلیل حضور پررنگ کسب‌وکارهای آنلاین یا از بین رفته‌اند یا درآمد آن‌ها نصف شده است. برای اینکه بتوان با این پدیده رقابت کرد باید در ابتدا قیمت و سپس خدمات خوبی را به خریداران عرضه کرد و وجود کسب‌وکارهای آنلاین دلیلی بر شکست خرید به سبک قدیم و کسب‌‌وکارهای سنتی نیست.

تمایل مردم ایران نسبت به خرید آنلاین چگونه است؟

با وجود افزایش فروشگاه‌های اینترنتی و کسب‌وکارهای آنلاین تمایل مردم ایران نسبت به خرید آنلاین چگونه است؟ طبق آمار، خرید اینترنتی در ایران سالانه ۶۰ درصد افزایش می‌یابد و نکته‌ی جالب و قابل توجه خرید آنلاین مردان بیشتر از زنان اعلام شده است. این در حالی است که نفوذ اینترنت در ایران به ۸۲.۱۲ درصد رسیده است. این آمار نشان می‌دهد فرهنگ خرید اینترنتی در حال جا افتادن بین مردم است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *