43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

ارتباط تحصیلات و ثروت: چقدر درس بخوانیم تا پولدار شویم؟

چقدر باید درس بخونیم تا پولدار بشیم؟ تحصیلات و ثروت چه ارتباطی با هم دارند؟ چه میزان از تحصیلات برای ثروتمند شدن لازم هست؟ این‌ها سوالاتی هست که شاید ذهن بعضی‌ها رو درگیر کرده باشه. البته عده‌ای هم هستند که به طور ناخودآگاه راه رسیدن به یک زندگی خوب و راحت رو در داشتن تحصیلات عالی می‌دونند.

ما زمان، انرژی و پول زیادی برای تحصیلات هزینه می‌کنیم. پرداخت این هزینه‌ها رو برای چی قبول می‌کنیم؟ غیر از اینه که می‌خوایم از راه تحصیلات عالی به یک زندگی راحت برسیم؟ یکی از عواملی که برای داشتن یک زندگی راحت ضروری هست، پوله. پس باید بدونیم تحصیلات و ثروت چه ارتباطی با هم دارند.

چقدر درس بخوانیم تا ثروتمند شویم؟

ما ۱۲ سال درس می‌خونیم تا به بتونیم وارد دانشگاه بشیم. یعنی تا سن ۱۸ سالگی با هدف ورود به دانشگاه مشغول تحصیل هستیم. اگه بتونیم وارد دانشگاه بشیم و پشت کنکور نمونیم، در صورتی که یکی از رشته‌های فنی مهندسی رو انتخاب کرده باشیم ۴ سال و در صورتی که بخوایم پزشک بشیم ۷ سال دیگه باید درس بخونیم.

یعنی ۲۲ تا ۲۵ سال از زندگی‌مون رو صرف درس خوندن می‌کنیم. این یعنی تقریبا یک سوم از عمر ما. به نظر میاد وقتی یک سوم از عمرمون رو بعلاوه کلی انرژی و پول هزینه کردیم، باید به نتایج قابل توجهی برسیم. آیا اینطور هست؟ یعنی اکثر افراد بعد از این ۲۲ سال تا ۲۵ سالی که مشغول تحصیل بودند، می‌تونند ثروتمند و پولدار بشن؟ اگه به آمار فارغ التحصیلان بیکار نگاهی بکنیم متوجه می‌شیم که جواب منفی هست.

تا اینجا به نظر می‌رسه که تحصیلات و ثروت ارتباطی با هم ندارند. شاید حتی نتیجه‌گیری کنید که برای ثروتمند شدن بهتره سمت درس و دانشگاه نریم. اما کمی صبر کنید. در دنیا هم ثروتمندانی هستند که تحصیلات دانشگاه دارند و هم ثروتمندانی که ادامه تحصیل ندادند.

ثرتمندانی با تحصیلات دانشگاهی، ثروتمندانی بدون تحصیلات دانشگاهی

ثرتمندانی با تحصیلات دانشگاهی، ثروتمندانی بدون تحصیلات دانشگاهی
هم ثروتمندانی با تحصیلات دانشگاهی داریم هم بدون تحصیلات دانشگاهی

از طرفی می‌دونیم خیلی از ثروتمندان جهان یا اصلا تحصیلات دانشگاهی ندارند یا تحصیلات رو نیمه کاره رها کردند. مثلا ریچارد برانسون که مالک بیش از ۴۰۰ شرکت در سراسر دنیا هست، در سن ۱۶ سالگی تحصیلات رو رها کرده. یا استیو جابز، بنیانگذار شرکت اپل تحصیلات دانشگاهی رو نیمه‌کاره رها کرده.

ثروتمندان و افراد موفق دیگه‌ای رو هم میشه نام برد که بدون فارغ التحصیل شدن از دانشگاه یا حتی بدون ورود به دانشگاه تونستند به ثروت و موفقیت برسند. افرادی مثل بیل گیتس که تحصیلات رو نیمه کاره رها کرد، یا آقای ساندرز که بدون داشتن تحصیلات دانشگاهی برند معروف KFC رو خلق کرد.

از طرف دیگه افراد مشهور و ثروتمندی هم هستند که تحصیلات دانشگاهی دارند. افرادی مثل پیر امیدیار، بنیان‌گذار شرکت eBay که تحصیلات خودش در رشته علوم کامپیوتر رو تکمیل کرده و در همون حوزه‌ی کاری به موفقیت‌های زیادی رسید. امید کردستانی یک نمونه دیگه هست. آقای کردستانی در رشته‌های مهندسی برق و MBA فارغ التحصیل شده و در حال حاضر رییس اجرایی هیئت مدیره توییتر هست.

مشخصه که هم با تحصیلات دانشگاهی و هم بدون تحصیلات دانشگاهی میشه به ثروت رسید. پس اولین نکته‌ی مهمی که باید به یاد داشته باشیم این هست که تصور نکنیم بدون درس خوندن نمیشه به ثروت و موفقیت رسید. شاید با خودتون فکر کنید، پس تحصیلات و ثروت چه رابطه‌ای با هم دارند؟

تحصیلات و ثروت چه رابطه‌ای دارند؟

تحصیلات و ثروت چه رابطه‌ای دارند؟
تحصیلات به ما آگاهی لازم برای ثروتمند شدن رو میده، اما مهارت لازم رو نمیده

تحصیلات باعث افزایش آگاهی ما میشه. اما چیزی که ما برای ثروتمند شدن بهش نیاز داریم، آگاهی بعلاوه توانایی هست. ما از طریق درس خوندن و ورود به دانشگاه آگاهی بدست میاریم ولی با قبولی در امتحانات نمی‌تونیم به توانایی و مهارت برسیم. بلکه با تلاش و خواست خودمون هست که می‌تونیم توانایی‌مون رو در راستای تحصیلات‌مون افزایش بدیم.

ثروتمندانی هم که وارد دانشگاه نشدن یا دانشگاه رو نیمه‌کاره رها کردند به آگاهی و توانایی لازم برای ثروتمند شدن رسیدند. مثلا موقعی که بیل گیتس دانشگاه رو رها کرد، برنامه‌نویس خوبی بود و با این هدف که وقت بیش‌تری روی برنامه‌نویسی بذاره از ادامه تحصیل منصرف شد.

وقتی وارد منزل اکثر افراد ثروتمند می‌شید، چیزی که توجه شما رو به خودش جلب می‌کنه، کتابخانه بزرگی هست که در منزل دارند. این نشون میده که ثروتمندان به اهمیت مطالعه برای افزایش آگاهی کاملا آگاه هستند. ثروتمندان در کنار افزایش آگاهی، با کار کردن تجربیات‌شون رو بالا می‌برند تا مهارت‌هایی که کسب کردند تقویت بشه.

چطور با تحصیلات دانشگاهی ثروتمند شویم؟

چطور با تحصیلات دانشگاهی ثروتمند شویم؟
هدف خودتون از تحصیل رو مشخص کنید

با چه هدفی درس می‌خونید؟ می‌خواید فقط بعد از چند سال درس خوندن یک مدرک دانشگاهی دریافت کنید؟ می‌خواید وارد حرفه‌ی خاصی بشید؟ دوست دارید کسب و کار خودتون رو راه‌اندازی کنید؟ برای اینکه با تحصیلات دانشگاهی بتونید به ثروت و موفقیت برسید، باید این سوالات رو جواب بدید.

در واقع باید هدف خودتون از ورود به دانشگاه و ادامه تحصیلات رو به روشنی بدونید. در غیر این صورت صرفا چند سالی درس می‌خونید و بعدش نمی‌دونید می‌خواید چه کار کنید. بعد از اینکه هدف رو شفاف و واضح مشخص کردید، باید روی هدف‌تون متمرکز بشید.

منظور از تمرکز روی هدف اینه که سعی کنید از این شاخه به اون شاخه نپرید. شاید در مسیر رسیدن به هدف شکست بخورید، اما باید بدونید شکست بخشی جدایی ناپذیر از مسیر موفقیت هست. بنابراین از شکست نترسید و روی هدف‌تون متمرکز باشید. وقتی روی هدفی که دارید متمرکز بشید، دیگه وارد مسیرهای انحرافی نمی‌شید و از وقت و انرژی خودتون به صورت بهینه برای رسیدن به هدفی که دارید استفاده می‌کنید.

اگه شما هم از جمله افرادی هستید که با هر شکستی مسیر خودتون رو تغییر می‌دید، این مقاله رو مطالعه کنید تا بتونید این مشکل رو حل کنید: «چرا بعضی‌ها مدام تغییر شغل میدن و از این شاخه به اون شاخه می‌پرن؟»

تحصیلات دانشگاهی هدف نیست، ابزار است!

با تحصیلات دانشگاهی می‌تونید آگاهی خودتون رو افزایش بدید، اما برای بالا بردن توانایی و مهارت، باید بیش‌تر تلاش کنید. بدون داشتن تحصیلات دانشگاهی هم میشه به آگاهی و توانایی رسید. دانشگاه و تحصیلات صرفا ابزاری هستند که میشه از اون‌ها برای رسیدن به ثروت استفاده کنیم. فقط باید استفاده درست از این ابزار رو بلد باشیم و به اون‌ها به چشم هدف نگاه نکنیم.

وقتی هدف ما در زندگی قبولی در دانشگاه باشه، گرفتن مدرک برای ما نقطه‌ی نهایی میشه. باید هدفی فراتر از این در سر داشته باشیم تا بتونیم به موفقیت برسیم. افرادی که دانشگاه رو نیمه‌کاره رها کردند، هدف واضح و مشخصی داشتند. دلیل ترک تحصیل اون‌ها، بی‌فایده بودن تحصیلات نبوده. بلکه با توجه به هدفی که داشتند، بهترین انتخاب برای اون‌ها در اون زمان، ترک تحصیل بوده. ما هم باید با توجه به هدف خودمون، مسیرمون در زندگی رو مشخص کنیم.

گروه آموزش پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *