0
02143000313

آموزش پاک کردن خاطرات بد به کمک تکنیک‌های ان ال پی

زندگی ما ترکیبی از خاطرات بد و خاطرات خوب می‌باشد. در بعضی مواقع خاطرات بدی که داریم زندگی ما را به شدت تحت تاثیر خود قرار می‌دهند واین خاطرات نه تنها بر حالت روحی ما اثر منفی می‌گذارد بلکه باعث می‌شود ارتباطات ما در زندگی تحت تاثیر آن قرار بگیرد و به نوعی ما انسان‌ها تسلیم آن خاطرات می‌شویم. چطور می‌توان از دست خاطرات بد رها شد؟

بررسی‌های علمی نشان می‌دهد غم‌، ماندگارترین احساسی است که بدن انسان وجود دارد. طبق همین احساس غم در انسان حدود ۱۲۰ ساعت می‌باشد. این یعنی انسان ۵ روز درگیر احساس غم می‌شود. در حالی که نقطه مقابل غم یعنی شادی ۳۶ ساعت دوام دارد. بنابراین اگر خاطرات بدی داریم که باعث آزار ما می‌شود باید سریع‌تر آن را از بین ببریم یا تاثیراتی که دارد را به حداقل برسانیم.

برای اینکه بتوانیم از دست خاطرات بدی که داریم رها شویم ابتدا باید بررسی کنیم که چرا موضوعی در گذشته اتفاق افتاده چطور و با چه روش‌هایی ما را آزار می‌دهد سپس احساسات منفی حاصل از این خاطرات را چگونه می‌توان پاک کرد.

چرا خاطرات بد ما را آزار می‌دهند؟

چرا خاطرات بد ما را آزار می‌دهند؟
یادآوری خاطرات بد برای ما طوری هستند که انگار همون لحظه دارند اتفاق می‌افتند

خاطرات همیشه در ذهن ما وجود دارند، این خاطرات هم می‌توانند خوب باشند و هم بد. حتی اگر خاطرات را به یاد نیاوریم آنها در ذهن ما وجود دارند و گاهی با دیدن صحنه‌ای یا شنیدن حرفی و یا حتی قرار گرفتن در شرایط خاصی از اعماق ذهن انسان پدیدار می‌شوند و به سطح آن می‌رسند. همین عامل باعث می‌شود خاطرات ذهن را درگیر می‌کنند.

چیزی که باعث می‌شود از به یاد آوردن خاطراه‌ای دچار رنج و ناراحتی شویم این است که هنگام یادآوری خاطره، خودمان را در آن شرایط تصور می‌کنیم. یعنی نه تنها تصاویر مربوط به آن خاطره را در ذهن خود مشاهده می‌کنیم بلکه صداها و تصاویر آن خاطره را نیز تجسم می‌کنیم. این یعنی خاطره‌ای که ممکن است حتی برای دوران کودکی باشد را نیز در سن ۴۰ سالگی به نوعی تجربه می‌کنیم. تنها این امر با تصویرسازی ما شکل می‌گیرد.

در واقع عاملی که باعث می‌شود از یادآوری خاطرات غمگین و ناراحت بشویم تکرار آن اتفاق در ذهن می‌باشد. این تکرار عاملی است تا اتفاقات رخ داده با همان جزئیات که بار اول تجربه‌اش کردیم مجدد برای ما تکرار شود. راه حل ان ال پی برای رهایی از دست خاطرات بد همین ویژگی ذهن در یادآوری خاطرات بد می‌باشد.

ان ال پی چطور به ما در پاک کردن خاطرات بد کمک می‌کند؟

ان ال پی چطور به ما در پاک کردن خاطرات بد کمک می‌کند؟
ان ال پی، ساب مدالیته‌ها رو به عنوان اجزای سازنده‌ی احساسات، به ما معرفی می‌کنه

علم برنامه‌ریزی عصبی کلامی یا ان ال پی روشی را به ما آموزش می‌دهد تا به‌وسیله‌ی آن حسی که خاطرات بد در ما به‌وجود می‌آورند را تغییر دهیم. به این طریق که بعد از اجرای تکنیک مربوطه هر زمان خاطره مربوطه به سطح ذهن ما برسد احساس بدی که در گذشته داشته‌ایم را تجربه نمی‌کنیم. برای اینکه بتوانید از این تکنیک استفاده کنید ابتدا یک نفس عمیق بکشید و سپس خاطره‌ای را به یاد بیاورید. به‌طوری که احساس آن لحظه‌ای را که تجربه کردید را نیز هم‌اکنون تجربه کنید.

وقتی که یک خاطره را یادآوری می‌کنید احساساتی که دارید ذهن‌تان حس تازگی پیدا می‌کنند و چیزی که از یک خاطره شکل گرفته است دارای سه مولفه صدا، حس و تصویر می‌باشد که به ترکیب این سه مولفه تصویر ذهنی گفته می‌شود.
هر کدام از مولفه‌های تصویر ذهنی ویژگی متمایز کننده‌ای دارد. مثلا تصاویری که از خاطره‌ای مشاهده می‌کنید ممکن است برای شما تار یا بسیار شفاف باشد و یا حالت سیاه و سفید داشته باشد.

کتاب ان ال پی

در ان ال پی به این ویژگی‌های متمایز کننده ساب مدالیته گفته می‌شود. هر کدام سه مولفه‌های تصویر ذهنی که داریم ساب مدالیته‌های خاص خود را دارند. اگر با ساب مدالیته آشنایی ندارید توصیه می‌شود از لینک زیر برای مطالعه و آشنایی با مدالیته‌ها استفاده کنید و برای رهایی از خاطرات بد نیازمند این هستید تا با ساب‌مدالیته‌ها آشنایی کافی داشته باشید.

مطالعه کنید: ساب مدالیته چیست؟

کاری که ان ال پی با خاطرات بد ما انجام میده اینه که در قدم اول با استفاده از ساب مدالیته‌ها، حس ما رو نسبت به اون اتفاق تغییر میده.

قدم اول: تغییر احساس موجود در خاطرات بد، به کمک ساب مدالیته‌ها

قدم اول: تغییر احساس موجود در خاطرات بد، به کمک ساب مدالیته‌ها
با استفاده از ساب مدالیته‌ها می‌تونید احساسات مربوط به یک خاطره رو تغییر بدید

ان‌ ال پی ابتدا با استفاده از ساب مدالیته‌ها حس ما را نسبت به آن اتفاق تغییر می‌دهد. برای تغییر احساس بدی که از خاطره بد خو دارید ابتدا باید آن خاطره را به یاد آورید و این یادآوری به نحوی باشد که به‌طور کامل آن را حس کنید. برای این کار می‌توانید در یک محیط آرام قرار بگیرید و بدن خود را در وضعیتی قرار بدهید که احساس آرامش داشته باشید. چشم‌های خود را بسته و به آن خاطره فکر کنید.

حالا باید به ویژگی‌های متمایز کننده تصاویر، صداها و احساس موجود در اون خاطره یا همان ساب مدالیته‌های آن خاطره دقت کنید. ساب مدالیته‌های دیداری، شنیداری و حسی موجود در آن خاطره را به خوبی بررسی کنید. حالا باید ساب مدالیته‌ها رو تغییر بدهید. مثلا اگر تصویری که می‌بینید رنگی می‌باشد، آن تصویر ر سیاه و سفید کنید. اگر تصویر شفاف است باید آن را به‌صورت شفاف در بیاورید.

به همین ترتیب می‌توانید تمام ساب‌مدالیته‌های آن خاطره را به کمک ان ال پی تغییر دهید. این کار کمک می‌کند احساسی که به خاطره دارید تغییر کند. چرا که ساب مدالیته‌ها اجزای تشکیل دهنده احساسات ما می‌باشند و زمانی که بتوانیم آنها را تغییر بدهیم احساسات ما نیز تغییر پیدا می‌کند. حال نوبت به قدم بعدی برای پاک کردن خاطرات بد می‌رسد.

قدم دوم: خنده دار کردن خاطرات بد

قدم دوم: خنده دار کردن خاطرات بد
در ذهن‌تون یک استندآپ کمدین رو بفرستید وسط خاطره بدتون

بعد از اینکه ساب مدالیته‌های مربوط به خاطره‌ی بد را تغییر دادید. باید کاری کنید که آن خاطره مضحک به نظر برسد. در همان حالتی که ساب مدالیته‌ها رو تغییر دادید باقی بمانید. حالا همونطور که آن خاطرات بد رو در ذهن خودتون تداعی می‌کنید، اتفاقاتی را وارد خاطرات کنید که از نظر شما مضحک و خنده دار می‌باشند.

مثلا یک استندآپ کمدین رو تصور کنید که ناگهان وارد تصاویر مربوط به خاطرات ما می‌شود و شروع به اجرای یک موضوع خنده دار می‌کند. توجه داشته باشید که این اتفاق باید چیزی باشد که برای شما واقعا خنده دار باشد. یعنی باید با دیدن آن صحنه‌ها در ذهن خودتان واقعا بخندید. مثلا می‌توانیم یکی از قسمت‌های یک سریال کمدی ر وارد خاطره خودتان بکنید. می‌تونید ۲ نفر شخصیت اطرافیان خودتان را به جای شخصیت‌های فیلم ببینید. ممکن است با این تصور اتفاق مضحک‌تر به نظر برسد.

اتفاقی که برای شما بعد از اجرای این تکنیک می‌افتد این است که هر وقت آن خاطره برای‌تان یادآوری شود، دچار خنده می‌شوید. به این معنا که احساسی بدی که با یادآوری خاطرات بد در شما به‌وجود می‌آمد، کاملا از ذهن‌تان پاک می‌شود و خنده جای آن را خواهد گرفت. فقط امیدوارم اتفاقی که برای خنده دار کردن خاطرات بد انتخاب می‌کنید در حدی خنده دار باشه که یک دل سیر بخندید.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

دیدگاه کاربران
  • عطیه 10 بهمن 1398

    عاااالی بود آقای پاکذات. تشکر میکنم ازتون بابت مطلب فوق العاده تون.من خاطرات بدی دارم که واقعا از پاک کردنشون ناتوان بودم. با خوندن این مطلب وجود من جانی دوباره برای از سر گرفتن زندگی گرفت. چون فهمیدم بالاخره راه حلی وجود داره. پایدار باشید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *