0
02143000313

نیمکره‌های مغز چه ارتباطی با ضمیر ناخودآگاه و خودآگاه دارند؟

نیمکره‌های مغز انسان کارکردهای متفاوت اما مکملی دارند. قبلا درباره ویژگی‌های هر کدوم از نیمکره‌های مغز مقالاتی نوشتیم. ضمیر ناخودآگاه و ضمیر خودآگاه با نیمکره‌های مغز ارتباطی دارند که شاید از اون‌ها مطلع نباشید. هر چند درباره ویژگی‌های ضمیر خودآگاه و ضمیر ناخودآگاه مقالاتی نوشتیم اما بد نیست به طور جداگانه به ارتباط بین ضمیر خودآگاه و ضمیر ناخودآگاه با نیمکره‌های مغز هم بپردازیم.

برای اطلاع از ویژگی‌های نیمکره‌های مغز می‌تونید این مقاله رو مطالعه کنید: «آیا می‌دانید تحت کنترل کدام نیمکره مغز خود هستید؟». برای اطلاع از قدرت ضمیرناخودآگاه، خصوصیات اون و تاثیرش در زندگی، می‌تونید این مقاله رو بخونید: «لطفا بچه غول بی‌شعور درون خود را تربیت کنید».

ویژگی‌های نیمکره‌های مغز و ارتباط آن‌ها با ضمیر خودآگاه و ضمیر ناخودآگاه

نیمکره‌های مغز ویژگی‌های مختلف و متعددی دارند که می‌تونید اون‌ها رو در مقاله‌ای که لینکش رو در بالا در اختیارتون قرار دادیم بخونید. ما در اینجا به چند ویژگی از نیمکره‌های مغز می‌پردازیم تا از طریق این ویژگی‌ها بتونیم به ارتباط بین نیمکره‌های مغز با ضمیر ناخودآگاه و ضمیر خودآگاه برسیم.

ارتباط نیمکره چپ مغز با ضمیر خودآگاه

ارتباط نیمکره چپ مغز با ضمیر خودآگاه
نیمکره چپ منطقی و مرتبط با ضمیر خودآگاه است

از ویژگی‌های نیمکره چپ مغز میشه به پردازش اطلاعات به صورت منطقی اشاره کرد. تجزیه و تحلیل اطلاعات یکی دیگه از ویژگی‌های نیمکره چپ مغز هست. وقتی می‌گیم نیمکره چپ مغز اطلاعات رو تجریه و تحلیل می‌کنه، پس میشه گفت نیمکره چپ مغز جزیی نگر (در مقابل کل نگر) هست.

به نظرتون این ویژگی‌ها با منطق مرتبط نیستند؟ تمام ویژگی‌هایی که در بالا به اون‌ها اشاره شد، از خصوصیات افراد منطقی هستند. می‌دونیم که منطق انسان تحت تاثیر ضمیر خودآگاه شکل می‌گیره. بنابراین ارتباط نیمکره چپ مغز با ضمیر خودآگاه بدیهی هست.

به افرادی که نیمکره چپ اون‌ها فعال‌تر هست، اصطلاحا چپ مغز گفته میشه. افرادی که چپ مغز هستند، افرادی منطقی هستند و کمتر تحت تاثیر احساسات و عواطف قرار دارند. در این افراد خودآگاه، که شکل دهنده منطق هست، نسبت به ناخودآگاه مسلط‌تر هست.

بنابراین افراد چپ مغز بیش‌تر تحت تاثیر منطق هستند تا احساسات. بیش‌تر توسط خودآگاه‌شون کنترل میشن تا ضمیر ناخودآگاه. در صحبت کردن با این افراد بهتره از استدلال استفاده کنیم و نظرمون رو به صورت منطقی براشون توضیح بدیم.

ارتباط نیمکره راست مغز با ضمیر ناخودآگاه

ارتباط نیمکره راست مغز با ضمیر ناخودآگاه
ویژگی‌های نیمکره‌ی راست شبیه ضمیر ناخودآگاه است

نیمکره راست مغز بیش‌تر با الگوها و حالات بیان سر و کار داره. برعکس نیمکره‌ی چپ که با واژگان سر و کار داره، نیمکره راست با حالت بیان کلمات و احساسی که در کلمات تنیده شده کار داره. یعنی کلمات و جملات رو نیمکره چپ مغز تولید می‌کنه و احساسی که به مخاطب منتقل میشه توسط نیمکره راست مغز بوجود میاد. در واقع اگه نیمکره راست مغز ما دچار صدمه بشه، لطمه چندانی به قدرت تکلم ما وارد نمیشه. اما صحبت کردن‌مون بدون حس و حال و بی‌روح میشه.

البته تمام توانایی‌های زبانی مربوط به نیمکره چپ مغز نیست. نیمکره راست مغز هم توانایی‌ها زبانی داره اما این توانایی‌ها محدود به معانی ساده و دستور زبان بچه‌گانه هستند. از ویژگی‌های دیگه‌ی نیمکره راست مغز میشه به این اشاره کرده که تمایلی به استدلال نداره.

این ویژگی شما رو یاد خصوصیات ضمیر ناخودآگاه نمی‌اندازه؟ می‌دونیم که ضمیر ناخودآگاه رو به یک بچه غول بی‌شعور تشبیه می‌کنند. چرا بچه غول بی‌شعور؟ چون مثل یک بچه ساده لوح هست، قدرت زیادی داره و توانایی تجزیه و تحلیل نداره. به نظر میاد ویژگی‌هایی که ضمیر ناخودآگاه داره مربوط به نیمکره‌ی راست مغز میشه.

در واقع باید گفت افرادی که راست مغز هستند، به طور ناخودآگاه، یعنی به صورت غیر انتخابی، استفاده بیش‌تری از ضمیر ناخودآگاه‌شون می‌کنند. به عبارت دیگه میشه گفت ضمیر ناخودآگاه افراد راست مغز بیش‌تر در دسترس قرار داره. شاید در مقالات دیگه‌ی ما این جمله رو دیده باشید: زبان ضمیر ناخودآگاه، تصاویر، داستان و شعر هست.

علت این مسئله اینه که جایگاه ضمیر ناخودآگاه در نیمکره راست هست. نیمکره راست مغز ارتباط بهتری با تصاویر و معانی در هم تنیده شده در کلمات برقرار می‌کنه. به همین دلیل هست که در صحبت با افراد، خیلی اوقات بهتره به جای استدلال، از داستان و مثال استفاده کنیم تا اون‌ها رو سریع‌تر متقاعد کنیم.

اطلاع از ارتباط نیمکره‌های مغز با ضمیر ناخودآگاه و خودآگاه چه فایده‌ای دارد؟

اطلاع از ارتباط نیمکره‌های مغز با ضمیر ناخودآگاه و خودآگاه چه فایده‌ای دارد؟
با شناخت ارتباط نیمکره‌های مغز با ضمیرخودآگاه و ناخودآگاه علت خیلی از رفتارها خود و دیگران رو بهتر درک می‌کنید

باخوندن مقاله: «لطفا بچه غول بی‌شعور درون خود را تربیت کنید»،به قدرت ضمیر ناخودآگاه خودتون و تاثیری که روی زندگی داره پی می‌برید. با بررسی ویژگی‌های هر کدوم از نیمکره‌های مغز می‌تونید تشخیص بدید که کدوم یکی از نیمکره‌های مغز شما فعال‌تر هست.

وقتی نیمکره فعال‌تر مغز خودتون رو شناسایی کردید، می‌تونید متوجه بشید که چقدر تحت تاثیر ضمیر خودآگاه قرار دارید و چقدر تحت تاثیر ضمیر ناخودآگاه هستید. اطلاع از این موارد حتما تغییرات زیادی رو در زندگی شما، نحوه‌ی انجام کار و تعاملی که با دیگران دارید ایجاد می‌کنه.

درصورتی که تمایل داشته باشید ضمیر خودآگاه یا ناخودآگاه خودتون رو تقویت کنید، می‌تونید تمریناتی که در این مقاله به اون‌ها اشاره شده رو جهت تقویت هر کدوم از نیمکره‌های مغز انجام بدید: «تقویت قدرت مغز برای پیشرفت در زندگی با چند تمرین عملی!».

امیدواریم با شناخت هر چه بیش‌تر خودتون، ویژگی‌هاتون و توانایی‌ها و نقاط ضعفی که دارید، هرروز بیش‌تر و سریع‌تر در مسیر موفقیت و رسیدن به اهداف‌تون گام بردارید.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *