43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

داستان برند Paypal ؛ بزرگترین شرکت‌ پرداخت الکترونیکی

برند Paypal (پِی‌پَل) جز بزرگترین شرکت‌های دنیا در پرداخت الکترونیکی می‌باشد و این بستر را برای کاربران در سر تا سر دنیا فراهم کرده است که بتوانند با حساب بانکی خود پول انتقال دهند و یا خرید آنلاین داشته باشند. در این مقاله می‌پردازیم به داستان این برند و اینکه چگونه خدمات خود را به این سرعت به مردم انتقال داد.

در سال ۱۹۹۸ در دره‌ی سیلیکون( شرکت‌های بزرگ فناوری مانند گوگل در آن منطقه حضور دارند) شرکتی به نام Confinity توسط مکس لوچین ( یکی از بنیانگذاران وب‌سایت یاهو) پیتر تیل و لوک نوسک (یکی از بنیانگذاران شرکت کامپیوتری نت‌اسکیپ) تاسیس شد. هدف از تاسیس این شرکت ساخت نرم افزاری امن برای معاملات مالی در لوازم‌های الکترونیکی بود.

پس از یک سال یعنی اواخر سال ۱۹۹۹ این شرکت و اعضای هیئت مدیره‌ آن تصمیم گرفتند محصولی به اسم Paypal روانه‌ی بازار کنند. در همان سال ایلان ماسک (مدیرعامل فعلی اسپیس ایکس) سایتی به نام x.com داشت که جز اولین بانک‌های آنلاین در جهان به شمار می‌رفت و خدمات زیادی مانند بیمه به کاربران خود ارائه می‌کرد. او تصمیم گرفت شرکت خود را در سال ۲۰۰۰ با Paypal ادغام کند.

خالقان Paypal
ایلان ماسک و پیتر تیل

شروع سرویس Paypal

شروع این سرویس پس از ادغام x.com با Confinity در ماه اکتبر سال ۲۰۰۰ آغاز شد و در آن زمان کاربران به‌ازای دریافت خدمات و ساخت حساب کاربری باید ۵ دلار پرداخت می‌کردند. استقبال کاربران تا حدی بود که رشد شرکت روزانه ۱۰ درصد افزایش می‌یافت و این موضوع جالبی برای کارشناسان این حوزه بود. پیشرفت مالی پی‌پل بسیار عالی پیش می‌رفت و به مرور خدمات خود را در سراسر جهان گسترش دادند. در سال ۲۰۰۲ یک سرویس بورس در آمریکا( NASDAQ ) میزان رشد این شرکت را ۵۵ درصد اعلام کرد.

خریداری توسط وب‌سایت Ebay

وب‌سایت Ebay که فرصت را مناسب دید شرکت Paypal را با مبلغ ۱.۵ میلیارد دلار خریداری کرد و این سیستم را فراهم کرد که کاربران هنگام خرید از درگاه پی‌پل استفاده کنند. مگ ویتمن مدیر بخش اجرایی در واکنش به اینکه چرا Ebay ریسک خرید سرویس پی‌پل را با این قیمت پذیرفته است گفت:

حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از خرید‌هایی که از Ebay انجام می‌شود به‌صورت پرداخت الکترونیکی است و ما امیدواریم با سرویس پی‌پل و سادگی خرید توسط آن این عدد به ۷۰ الی ۸۰ درصد رشد پیدا کند.

مطالعه کنید: بیوگرافی پیر امیدیار مدیرعامل Ebay

امنیت بیشتر

با توجه به رشد روزافزون مخاطبان شرکت پی‌پل بحث امنیت داده‌ها و حساب‌ها بیشتر از هر زمان ممکن مورد توجه قرار گرفت و سرویس پی‌پل برای اینکه امنیت کاربران را حفظ کند با شرکت verisign که یک شرکت کامپیوتری و امنیت داده‌ها بود قرارداد امضا شد. هدف از این کار رمزنگاری پرداخت‌ها و تایید اعتباری هویت پرداخت کنندگان بود و بنا بر گفته‌ی مسئولان امنیت شرکت verisign در سال ۲۰۰۲ عددی بالغ بر ۲۰۰ میلیون دلار از دروازه امن تعریف شده برای جابجایی پول استفاده کرده‌اند.

آغاز همکاری با مستر کارت

مستر کارت نوعی از کارت‌های اعتباری هستند که به دو صورت فیزیکی و مجازی آنها را خریداری کرد. این کارت‌ها قابل شارژ هستند و به‌دلیل کارمزد کمی که دارد مورد استقبال مردم قرار گرفته است. در سال ۲۰۰۷ نیز پی‌پل طی یک همکاری با مستر کارت این بستر را برای افرادی که می‌خواهند از طریق مستر کارت اطلاعات خود را وارد سیستم پی‌پل کنند و پرداخت آنلاین داشته باشند فراهم نمود. با توجه به اینکه چندی از سایت‌ها از سیستم مالی پی‌پل نمی‌توانستند استفاده کنند این بستر خوبی برای آنها بود.

هک پی پال چگونه رخ داد

پس از اینکه در سال ۲۰۱۰ وب‌سایت ویکی لیکس اسناد طبقه‌بندی را علیه وزارت خارجه در وب‌سایت خود منتشر کرد، پی‌پال طبق سیاست کاری خود تمام حساب‌های مرتبط با ویکی‌لیکس را مسدود کرد. گروهی هکر به نام Hacktivism که خود را طرفدار ویکی‌لیکس می‌دانستند با حملاتی از نوع DDos موفق شدند این وب‌سایت را هک کنند. البته ۱۳ هکر در سال ۲۰۱۳ به انجام این کار اعتراف کردند.

هک Paypal

جدایی پس از ۱۲ سال

در سال ۲۰۱۴ یک اتفاق مهم برای پی‌پال و ای‌بی رخ داد و مدیران این دو شرکت تصمیم گرفتند به‌دلیل آنچه که سیاست‌های کلی و یا دورنمای کلی عنوان کرده‌اند از یک‌دیگر جدا شوند. مدیران پی‌پال این اتفاق را چالشی جدید برای سرویس خودشان تلقی می‌کردند در حالی که کارشناسان حوزه فناوری معتقد بودند ممکن است با این کار پی‌پال دچار ضرر مالی سنگینی شود. عده‌ای دیگر از کارشناسان نیز این کار پی‌پال را تمرکز بیشتر بر رقابت با سرویس‌هایی مانند اپل‌پی و آمازون‌پی می‌دانستند.

طبق آخرین آمار شرکت پی‌پال هم‌اکنون حدود ۲۲۰۰۰ هزار نفر کارمند در سرتاسر دنیا دارد که کاربران آن به ۲۸۶ میلیون نفر می‌رسد و به‌طور میانگین در هر ثانیه ۸ هزار دلار در این سرویس تراکنش مالی انجام می‌شود که آمار فوق‌العاده‌ای محسوب می‌گردد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *