0
02143000313

۳ روشی که در مدیریت زمان به ما کمک خواهند کرد

مدیریت زمان، برنامه‌ریزی، هدر نرفتن زمان و زمان مهم‌ترین چیز است را ما بسیار شنیده‌ایم. در واقع زمان همین لحظه‌ای است که در آن زندگی می‌کنیم. نه یک ثانیه بعد و نه یک ثانیه قبل.

زمان یک منبع عظیم است که تجدیدپذیر نمی‌باشد. مانند انرژی‌هایی که وجود دارند و دیگر بعد از مصرف آن استفاده مجدد از آن وجود ندارد. اما ما این نکته را با اینکه بسیار خوب می‌دانیم باز هم آن را فراموش می‌کنیم. همیشه عواملی نیز برای حواس‌پرتی وجود دارد تا مانع این شوند که ما از زمانی که در اختیار داریم به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم. زمانی ما می‌توانیم مدیریت زمان بسیار مناسبی داشته باشیم که این عوامل را حذف کنیم و کارهایی که باید انجام دهیم را اولویت بندی کنیم.

البته که این نکته بسیار به ما بستگی دارد که چطور در زندگی کارهای خود را مدیریت کنیم و از زمان بتوانیم به نحو احسنت بهره ببریم. اما ۳ نکته وجود دارد که می‌توان با انجام آنها در زمان مدیریت کرد.

نتیجه‌ی کار را در نظر بگیرید

هنگام خواب لیست کارهایی را که باید در روز بعد انجام دهید را لیست کنید. منظور از لیست کردن کارهایی است که شما را درگیر می‌کند و نه کارهایی که نمی‌دانید برای‌تان رخ می‌دهد یا خیر! لیست را که با دقت نگاه کنید مشاهده می‌کنید کارهایی را نوشته‌اید و نتیجه‌ای که از انجام برخی از کارها خواهید گرفت از سایر کارها مهم‌تر است.

برای مثال اگر قرار است کاری را که برای مشتری انجام دهید و بسیار مهم است را در اولویت قرار دهید. دقت کنید که لیست کارها با اولویت زیاد به بیش از ۵ کار نرسد. زیرا در این شرایط نمی‌توانید همه‌ی کارها را به‌طور دقیق حل‌وفصل کنید. همیشه بعد از مشاهده لیست با خود فکر کنید که آیا مهم است من این کار را انجام دهم؟ با این پرسش در ذهن خود کاری که برای‌تان چندان اولویت ندارد به‌طور خودکار به انتهای لیست می‌رود. در واقع با این روش شما به دنبال راهی باید باشید کاری که کمتر اولویت دارد را در آخرِ لیست قرار دهید.

حواس‌پرتی مهم‌ترین عامل

تصور می‌کنیم که راه‌حل اول را به درستی انجام داده‌اید و می‌خواهید مهم‌ترین کارهای خود را انجام دهید. اما یک عامل در انجام آن اخلال ایجاد می‌کند. حواس‌پرتی باعث می‌شود نتوانید کاری که حتی برای آن بهترین برنامه‌ها را داشته‌اید را به درستی انجام ندهید.

حواس‌ پرتی

حواس‌پرتی می‌تواند عوامل بسیار زیادی داشته باشد و نمی‌توان چند مورد را دلیل قطعی حواس‌پرت بودن دانست. اما می‌توان با روش‌هایی این نوع از مشکلات را حل کرد. در وهله‌ی اول سعی کنید چند کار را به‌صورت همزمان انجام ندهید. حتی اگر نتیجه‌ی این کار صرفه‌جویی در زمان باشد باعث حواس‌پرتی می‌شود. دوم اینکه افکار آزار دهنده را تا جایی که می‌توانید از خودتان دور کنید. اگر به یک رابطه تمام شده فکر می‌کنید مطمئنا نمی‌توانید تمام تمرکز خود را بر روی کاری که انجام می‌دهید بگذارید. و مورد سوم که کمی بیش‌تر دیده می‌شود محیط می‌باشد، محیطی که نتوانید تمرکز و آرامش کافی را برای انجام کاری نداشته باشید باعث حواس‌پرتی می‌شود.

همچنین مطالعه کنید: عدم تمرکز حواس یا حواس‌پرتی چه علائم و آثاری دارد؟

پایبند بودن به انجام کار

هر کاری را که قرار است انجام دهید مدت زمان مشخصی دارد. اگر در لیست خود کاری که قرار است در ابتدا انجام دهید مدت زمان آن ۳ ساعت می‌باشد حتما به انجام آن در ۳ ساعت متعهد باشید. عوامل غیر ضروری ممکن است در هنگام انجام کار تداخل ایجاد کنند و در نتیجه کاری که باید در ۳ ساعت انجام شود بیشتر از زمان تعریف شده زمان خواهد برد و این به معنای برهم زدن برنامه‌ای است که تعریف کرده‌اید. با حذف این عوامل غیر ضروری (مثلا چک کردن صفحات شخصی در شبکه‌های اجتماعی) در هنگام کار می‌توانید به قولی که به خودتان برای انجام کار داده‌اید متعهد باشید.

در واقع هر چه مدیریت در زمان شما مناسب باشید بازخورد بهتری از نظم و انضباط در کارهای خود خواهید گرفت و مطمئنا نتیجه‌ای جز موفقیت برای‌تان نخواهد داشت.

دیدگاه کاربران
  • سوسن محمدی 12 آبان 1399

    سلام عرض ادب خدمت استاد عزیز و همراهان خوبشون استادمن از شاگردان شمام البته از طریق پکیج گنجینه سعدت استاد شما ناجی من هستید وباعث و بانی تحول و بهبودی شرایط وسبک زندگیم قرار گرفتنم در مسیر اگاهی و ارامش از شما بزرگوار و همه مجموعتون واز خدای خوبم که شمارو سرراه زنگی من قرارداد با تمام وجودم سپاسگزارم سپاسگزارم سپاسگزارم ❤️❤️❤️

    • فرشید پاکذات 12 آبان 1399

      سلام دوست عزیز. ممنون از محبت شما.

  • David 20 خرداد 1399

    سلام استاد، بسیار عالی و تاثیرگذار بود مطلب مدیریت زمان. یکی از بزرگترین درس هایی که تا بحال از شما گرفته ام به یاد آورد چیزهایی که در گذشته دنبال آن می گشته ام بوده. شما گفته بودید با استفاده از ضمیر ناخودآگاه اگر اشتباه نکنم می توان دورترین خاطرات در گذشته را هم بیاد آورد.
    میلیون ها مرتبه شکر از خدا که استاد خوبی چون شما را در مسیر زندگی من و امثال من قرار داد که زندگی های زیادی را عوض کرده اید.

  • آواتار
    محمد مهدی ذوقی 19 آذر 1398

    با سلام.
    هر جا گیر میکنم یا دنبال موضوعی میگردم ، خیلی برام جالبه که ان ال پی جوابشو داره و از کتابها و مقالات و کلاسهای استاد پاکزات نهایت بهره رو میبرم .
    عالی عالیه استاد خوبم .
    خیلی دوست دارم یه نامه برای استاد پاکزات بنویسم ولی خیلی برام مهمه که خود اقای پاکزات بخونند و بدستشون برسه . دفعه بعد این کارو انجام میدم .

    • فرشید پاکذات 20 آذر 1398

      سلام دوست عزیز، ممنون از محبت شما

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *