0
02143000313

۷ راهکار عملی برای افزایش نبوغ کلامی و جذاب صحبت کردن

حتما خیلی‌ها را دیده‌اید که با مکث و تاخیر صحبت می‌کنند یا برای اینکه دیگران منظورشان را متوجه شوند باید انرژی زیادی صرف کنند. اما بعضی‌ها به راحتی کلمات را انتخاب کرده و منظور خود را به دیگران منتقل می‌کنند. اصطلاحا می‌گویند این افراد دارای نبوغ کلامی هستند. نبوغ کلامی یک استعداد مادرزادی نیست، بلکه می‌توان آن را آموخت. در این مقاله راهکارهایی برای افزایش نبوغ کلامی ارائه می‌شود.

راه‌های افزایش نبوغ کلامی

راه‌های افزایش نبوغ کلامی
نبلوغ کلامی یک استعداد مادرزادی نیست و می‌توان این مهارت را آموخت

همانطور که اشاره شد نبلوغ کلامی یک استعداد مادرزادی نیست. می‌توان این مهارت را آموخت. یادگیری این مهارت می‌تواند در برقراری ارتباط بهتر با اطرافیان به ما کمک کند. در صورتی که بتوانیم بهتر و زیباتر صحبت کنیم راحت‌تر می‌توانیم دیگران را به خود جذب کنیم و به اهداف خود برسیم. کسانی که از این مهارت بهره‌مند هستند، موقع صحبت کردن انرژی کمتری برای انتخاب کلمات و جمله‌بندی صرف می‌کنند. در عوض انرژی خود را صرف تحلیل حرف‌ها و رفتار طرف مقابل می‌کنند.

بنابراین می‌توان گفت نبوغ کلامی مهارتی است که در زندگی روزمره ما اثرگذار خواهد بود. در ادامه راهکارهای افزایش نبوغ کلامی ارائه می‌شود.

۱- تقلید از بهترین‌ها

تقلید از بهترین‌ها
می‌توانیم از هنرمندان، بازیگران، افرادی که در حرفه خود موفق هستند و به زیبایی صحبت می‌کنند تقلید کنیم

کودکان از دیگران تقلید می‌کنند و نتیجه بسیار خوبی هم می‌گیرند. کودکان معمولا رفتارهای افراد موفق و نیرومندی که در اطراف خود می‌بینند را تقلید می‌کنند. ما هم می‌توانیم همین کار را انجام دهیم. یعنی می‌توانیم از هنرمندان، بازیگران، افرادی که در حرفه خود موفق هستند و به زیبایی صحبت می‌کنند تقلید کنیم. این تقلید می‌تواند در مورد لغاتی که استفاده می‌کنند یا نوع و وضوح صحبت کردن باشد. یعنی می‌توانیم هم از کلمات جالبی که استفاده می‌کنند و هم از شیوه‌ای که کلمات را نقل می‌کنند تقلید کنیم.

پس از امروز می‌توانیم با توجه به کلمات و شیوه صحبت کردن افراد موفقی که زیبا صحبت می‌کنند، نبلوغ کلامی خود را افزایش دهیم.

۲- بازی با کلمات برای گسترش فرهنگ لغات

به خاطر داشته باشید که بازی، یکی از ابزارهای نیرومند برای آموزش به کودکان است. می‌توانیم از بازی، برای گسترش فرهنگ لغات خود استفاده کنیم. هرچه فرهنگ لغات گسترده‌تری داشته باشیم در انتخاب کلمات راحت‌تر و سریع‌تر عمل می‌کنیم. چرا که برای انتقال یک مفهوم گزینه‌های متعددی داریم. از طرفی، درصورتی که طرف مقابل منظور ما را متوجه نشود، می‌توانیم با استفاده از کلمات و عبارات دیگری منظور خود را منتقل کنیم.

برای گسترش فرهنگ لغات خود می‌توانید با کلمات بازی کنید. مثلا قسمت‌های مختلف کلمات را با هم ترکیب کنید. مثلا به این ترکیب توجه کنید: «ابرها نَم نَمَک می‌آیند». کلمه نم نم به معنای آرام آرام با حرف «ک» ترکیب شده و کلمه جدیدی ایجاد شده‌است. از یک طرف نم نم صفتی است که بیشتر به باران نسبت داده می‌شود اما در اینجا این صفت برای ابر استفاده شده‌است. از طرف دیگر این صفت مربوط به باریدن باران است، اما در اینجا به حرکت ابرها اشاره دارد. برای ترکیب کلمات با هم، خود را کاملا آزاد بدانید و از این آزادی لذت ببرید.

شکسپیر یکی از برگترین نوابغ کلامی است که کره زمین تاکنون به خود دیده است. او عاشق بازی با کلمات بود و حدود 2000 کلمه‌ی جدید به فرهنگ لغات افزود که امروز از آن‌ها به عنوان کلمات مصطلح در زبان جهانی استفاده می شود. در نتیجه شاید بسیاری از کلمات و ترکیب‌هایی که ما امروز می‌بینیم و برای ما عادی است، نتیجه نبوغ کلماتی دیگران در گذشته باشد.

۳- به دنبال کلمات ناشناخته باشید

به دنبال کلماتی باشید که هم جدید هستند و هم معنای آنها را نمی‌دانید. بسیاری از بزرگسالان، از روبرو شدن با این حقیقت که چیزی را نمی‌دانند، پرهیز می‌کنند. در نتیجه هیچ وقت به دنبال آشنا شدن و آموختن کلمات جدید نیستند. اگر فقط در محدوه‌ای که می‌شناسید قرار بگیرید و از ورود به محدوده‌های جدید خودداری کنید، چیز جدیدی بدست نمی‌آورید. برای آشنا شدن با لزوم خطر کردن و ریسک در زندگی این مقاله را مطالعه کنید: «۱۰ گام تا موفقیت با خروج از ناحیه امن – موفقیت پشت درها در انتظار شماست»

۴- مغزتان را به خوبی تغذیه کنید

مغز شما برای تغذیه مناسب به ۴ عامل نیاز دارد: غذا، اکسیژن، اطلاعات و عشق. برای افزایش نبوغ کلامی، باید مغز خود را با اطلاعات بیشتر تغذیه کنید. از آموختن و کسب اطلاعات جدید دوری نکنید. این اطلاعات روزی به طور مستقیم یا غیر مستقیم به درد شما می‌خورد.

۵- از اشتباهاتتان درس بگیرید

بعضی از افراد به اشتباه فکر می‌کنند اگر اشتباه کنند دیگران آن‌ها را باهوش نمی‌دانند. به همین خاطر خود را از کسب تجربیات جدید محروم می‌کنند. در صورتی که با هر اشتباه می‌توانیم درسی بگیرم و این درس‌ها باعث پیشرفت ما می‌شود. بنابراین نباید از صحبت کردن بترسیم. چرا که در بدترین حالت مرتکب اشتباهی می‌شویم که می‌توانیم از آن درسی تازه بگیریم. با ادامه این روند، بعد از مدتی از اشتباهات ما کم می‌شود.

۶- با کلمات دوست شوید

سعی کنید مثل یک کودک به کلمات نگاه کنید. کلمات باید برای شما تازگی داشته باشند. باید سعی کنید با کلمات دوست باشید. نسبت به کلمات احساس داشته باشید. وقتی نبوغ کلامی شما افزایش پیدا کند، موقع صحبت کردن احساسات و عواطف شما بیشتر در کلام‌تان دیده می‌شود. همین مساله یکی از رازهای تاثیرگذاری بر دیگران است. زیرا موقع صحبت کردن، عواطف شما روی احساسات دیگران تاثیر می‌گذارد. در نتیجه بیشتر و بهتر می‌توانید همراهی دیگران را جلب کنید.

۷- تلاش و پشتکار در افزایش نبوغ کلامی

تلاش و پشتکار رمز موفقیت در تمام مراحل زندگی است. برای افزایش نبوغ کلامی خود نیز باید تلاش کنید. به خود و تلاشی که می‌کنید ایمان داشته باشید. یقین داشته باشید تغییرات را به مرور می‌بینید و از آن مهم‌تر تاثیر این تغییرات را در کار و زندگی خود به وضوح مشاهده خواهید کرد.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *