0
02143000313

چقدر پول برای ثروتمند شدن کافی است؟ | ملاک ثروتمند بودن چیست؟

فکر می‌کنید با چقدر پول ثروتمند می‌شید؟ اصلا ملاک ثروتمند بودن چیه؟ اگه از اکثر آدم‌ها سوال کنیم که دوست دارید ثروتمند بشید یا نه؟ جواب‌شون مثبت هست. اما اگه از ۱۰ نفر بپرسیم که ثروتمند شدن یعنی چی؟ جواب‌های کاملا متفاوتی دریافت می‌کنیم.

بعضی‌ها ممکنه با داشتن ۱۰ میلیارد خودشون رو پولدار تصور کنند. بعضی‌ها ممکنه داشتن پول بدون حد و حساب رو معادل ثروتمند بودن بدونند. عده‌ای هم ممکنه با داشتن ۱ میلیارد خودشون رو ثروتمند بدونند. احتمالا بعضی‌ها هم ثروتمند بودن رو صرفا وابسته به پول نمی‌دونند.

می‌تونید از دوستان و اطرافیان بپرسید با داشتن چقدر پول خودشون رو ثروتمند می‌دونند تا جواب‌های متفاوتی دریافت کنید. به نظر می‌رسه تفکر افراد مختلف درباره ثروتمند بودن و پول مورد نیاز برای ثروتمند شدن متفاوت هست. در این نوشته می‌خوایم ببینیم چقدر پول یا چه چیزیی واقعا ما رو ثروتمند می‌کنه؟ برای بررسی میزان ثروتمند بودن افراد معیارهای مختلفی وجود داره. در ادامه این معیارها رو معرفی می‌کنیم تا بر اساس اون‌ها بهتر بتونید میزان ثروت خودتون رو مشخص کنید.

۱- میزان پول یا درآمد

۱- میزان پول یا درآمد
فکر می‌کنید میزان پولی که دارید معیار خوبی برای ثروتمند بودن هست؟

اگه یادتون باشه تظاهراتی در اعتراض به اختلاف طبقاتی در آمریکا به راه افتاد که به جنش ۹۹ درصدی یا جنبش اشغال وال استریت معروف شد. مردم آمریکا در این جنبش به اختلاف طبقاتی بین ۹۹ درصد جامعه آمریکا با ۱٪ جامعه که ثروتمندان آمریکا هستند، اعتراض داشتند.

سوال مهمی که می‌تونه مطرح بشه این هست که چه کسانی می‌تونند جزو ۱٪ افراد ثروتمند جامعه آمریکا به حساب بیان؟ اجازه بدید نگاهی کنیم به اعداد و ارقام و آمار تا منظورمون رو بهتر متوجه بشید. در ایالت ارکانزاس آمریکا، افرادی که بیش‌تر از ۲۲۹ هزار دلار در سال درآمد داشته باشند جزو ۱٪ ثروتمند اون ایالات شناخته میشن.

در حالی که برای حضور در لیست ۱٪ ثروتمندان ایالت کنتیکت، نیاز به درآمد سالانه ۶۷۸ هزار دلار هست. یعنی فردی که در ایالت ارکانزاس جزو ۱٪ ثروتمندان جامعه به حساب میاد، باید درآمدش حدودا ۳ برابر بشه تا در ایالت کنتیکت آمریکا جزو ۱٪ ثروتمند حساب بشه.

در تمام کشورهای دنیا از جمله کشور خودمون هم همین وضعیت وجود داره. شرایط زندگی در پایتخت و کلان شهرها با شهرهای دیگه متفاوت هست. یعنی میزان درآمدها و هزینه‌ها به خاطر مسائل مختلف در شهرها و استان‌های مختلف متفاوت هست. بنابراین به نظر میاد نمیشه میزان ثابت و مشخصی از پول رو به عنوان ملاک ثروتمند بودن معرفی کرد.

۲- دارایی خالص

دارایی خالص
مجموع دارایی‌های شما منهای بدهی‌هایی که دارید دارایی خالص شما هست

یکی از مفاهیمی که به برای تعیین ثروتمند بودن به کار گرفته میشه، دارایی خالص هست. منظور از دارایی خاص، کل پول شما، منهای بدهی‌های پرداخت نشده هست. اگه می‌خواید دارایی خالص خودتون رو حساب کنید، پولی که پس انداز کردید رو با ارزش خونه، ماشین یا هر دارایی دیگه جمع کنید. بعد بدهی‌های مختلف مثل وام‌هایی که گرفتید رو از اون کم کنید.

نکته‌ی مهمی که در اینجا میشه بهش اشاره کرد اینه که برای تعیین ثروتمند بودن یا نبودن شما، صرفا میزان پول و درآمدتون مهم نیست. بلکه هزینه‌ها و بدهی‌هایی که دارید هم روی ثروتمند بودن یا نبودن شما تاثیر گذار هست.

۲ نفر از افراد ثروتمند و شناخته شده در دنیا، وارن بافت و دونالد ترامپ هستند. دونالد ترامپ عاشق زندگی پر زرق و برق و تجملاتی هست و برعکس اون، وارن بافت زندگی ساده‌ای داره. بر اساس گزارش اینوستو پدیا، وارن بافت هنوز در خانه‌ای که در سال ۱۹۵۸ خریداری کرده زندگی می‌کنه.

اینکه دوست داشته باشید مثل ترامپ زندگی کنید یا مثل وارن بافت به شما بستگی داره. اما مدل زندگی شما روی دارایی خالص شما تاثیر گذار هست. وقتی بیش‌تر هزینه کنید، پول کم‌تری براتون باقی می‌مونه. یا به عبارت دیگه شما می‌تونید با گرفتن وام و قرض و فرو رفتن تو بدهی، زندگی تجملاتی برای خودتون بسازید، اما آیا در اینصورت واقعا میشه گفت شما ثروتمند هستید؟

خیلی‌ها پول بدست میارن، اتفاقا به مقدار زیاد هم پول بدست میارن، اما به خاطر مدیریت نادرست پول، نمی‌تونند ثروتمند بشن. یا حتی ممکنه ناگهانی به پول زیادی برسند، اما به خاطر اینکه مدیریت پول رو بلد نیستند، نمی‌تونند مدت زیادی ثروتمند بمونند.

می‌تونید برای آشنایی با مدیریت پول این مقاله رو بخونید: «چطور با مدیریت پول از انسانی فقیر تبدیل به آدم پولداری شویم؟»

۳- احساس ثروتمند بودن

احساس ثروتمند بودن
احساس ثروتمند بودن وابستگی زیادی به شما و طرز فکرتون داره

اگه دقت کرده باشید حتما متوجه شدید که نمیشه گفت با داشتن مقدار مشخصی از پول ثروتمند هستیم. اگه میزان پولی که درمیاریم رو ملاک ثروتمند بودن بدونیم، هزینه‌ها و شرایط زندگی رو نادیده گرفتیم. اگر دارایی خالص رو ملاک قرار بدیم، به این نتیجه می‌رسیم که باید خواسته‌هامون در زندگی رو مدیریت کنیم که هزینه‌ها و بدهی‌هامون سر به فلک نزنه.

یعنی اگه مدام دوست داشته باشیم هر چیزی رو که دیدیم بخریم و مدام هزینه کنیم، باید مدام پول بیش‌تری بدست بیاریم و ممکنه این روند باعث بشه از زندگی‌مون لذت نبریم. در نقطه مقابل اگه پولی که بدست میاریم خیلی زیاد نباشه اما بتونیم اون رو به درستی هزینه کنیم، شاید خیلی بیش‌تر احساس ثروتمند بودن داشته باشیم

در ادامه به این می‌پردازیم که چه چیزهایی باعث میشه احساس ثروتمند بودن داشته باشیم.

چه چیزهایی باعث می‌شود احساس ثروتمند بودن داشته باشیم؟

بررسی‌های مختلفی درباره احساس ثروتمند بودن و نظر مردم درباره ثروتمند بودن انجام شده. در یکی از این بررسی‌ها از مردم سوال شد با چقدر درآمد خودتون رو ثروتمند می‌دونید؟ اکثر افراد تقریبا ۲ برابر درآمد فعلی خودشون رو در جواب اعلام کردند.

در بررسی دیگه‌ای این سوال برای مردم طرح شد: فرض کنید ۲ دنیا وجود داره. در دنیای اول درآمد شما در ماه معادل ۵۰ هزار دلار هست و درآمد دیگران ۲۵ هزار دلار. در دنیای دوم درآمد شما ۱۰۰ هزار دلار هست و درآمد دیگران ۲۰۰ هزار دلار. شما زندگی در کدوم دنیا رو انتخاب می‌کنید؟

اکثر افراد در پاسخ به این سوال گفتند دوست دارند در دنیای اول زندگی کنند. این جواب‌ها نشان دهنده این هست که اکثر افراد برای بررسی ثروتمند بودن، خودشون رو با دیگران مقایسه می‌کنند و در عمل به میزان پول خودشون کاری ندارند.

شاید براتون جالب باشه اگه بدونید خیلی از افرادی که در دنیا به عنوان آدم‌های ثروتمند شناخته میشن، خودشون رو ثروتمند نمی‌دونند. بررسی‌ها نشون میده که این افراد هم خودشون رو با آدم‌های ثروتمندتر از خودشون مقایسه می‌کنند. یعنی به پول و دارایی‌هایی که دارند نگاه نمی‌کنند. بلکه احساس ثروتمند بودن رو در مقایسه با دیگران می‌بینند.

در کل میشه گفت این ۳ عامل تاثیر زیادی در احساس ثروتمند بودن دارند:

  • آزادی در خرج کردن
  • آسایش
  • امنیت

آزادی در خرج کردن

آزادی در خرج کردن
باید خواسته‌هامون تو زندگی برامون شفاف باشه تا احساس آزادی در خرج کردن رو بدست بیاریم

همونطور که گفتیم اگه بخوایم هر چیزی که می‌بینیم بخریم باید مدام بیش‌تر و بیش‌تر پول دربیاریم. همین مسئله احساس ثروتمند بودن رو از ما می‌گیره. کار درست اینه که اهداف‌مون در زندگی مشخص باشه. باید خواسته‌هایی که در زندگی داریم برامون شفاف و واضح باشن.

در غیر اینصورت با هر میزان از پول و دارایی ممکنه باز هم احساس خوشبختی نکنیم. حقیقتی که وجود داره اینه که اکثر افراد، حتی خیلی از ثروتمندان اگه بخوان بی‌رویه خرج کنند، پول و داریی‌هایی که دارند رو از دست میدن. بنابراین باید خواسته‌ها و اهداف خودمون رو بشناسیم و اون‌ها رو مدیریت کنیم.

آسایش

آسایش شما چطور فراهم میشه؟ با زندگی مثل دونالد ترامپ یا یک زندگی ساده؟ شما می‌تونید ثروت وارن بافت رو داشته باشید اما ساده زندگی کنید. می‌تونید ثروت زیادی هم نداشته باشید، اما تلاش کنید مثل ترامپ یک زندگی تجملاتی برای خودتون بسازید.

آسایش شما در زندگی به خواسته و نوع زندگی‌تون مرتبط هست. هر چند مقدار پولی که دارید تاثیر مستقیمی روی آسایش و زندگی راحت داره، اما این خواسته‌ها، اهداف و طرز فکر شما هست که می‌تونه باعث بشه از داشتن اون پول لذت ببرید یا نه.

امنیت

امنیت
بدون داشتن احساس امنیت اقتصادی نمیشه احساس ثروتمند بودن رو تجربه کرد

فرض کنید شما ماهی ۳ میلیون تومان درآمد دارید. اگه ماشینی بخرید که فقط هزینه‌ی تعویض چراغش ۲ میلیون تومان هست، قطعا امنیت اقتصادی خودتون در زندگی رو دچار مشکل کردید. خیلی از افراد وقتی احساس ثروتمند بودن می‌کنند که خیال‌شون بابت هزینه‌های مختلف راحت باشه.

نوع زندگی خیلی‌ها به صورتی هست که ممکنه با یک حادثه یا اخراج شدن از کار، زندگی‌شون به مرز ورشکستگی برسه. ممکنه این افراد هر چقدر هم که پول دربیارند باز هم هیچ وقت در زندگی احساس ثروتمند بودن نداشته باشند. چرا که احساس امنیت اقتصادی ندارند.

چیزی که میشه با قطعیت درباره اون نظر داد اینه که نمیشه داشتن مقدار مشخصی از پول رو به عنوان ثروتمند بودن معرفی کرد. هر چند داشتن پول برای داشتن زندگی خوب و احساس ثروتمند بودن کاملا ضروری هست و نمیشه گفت برای یک زندگی خوب نیازی به پول نیست. اما ثروتمند بودن احساس درونی هست که به نوع زندگی و طرز تفکر شما مربوط میشه.

اگه خودمون، خواسته‌هامون و اهداف‌مون در زندگی رو بشناسیم و متناسب با اون‌ها برای کسب پول و ثروت تلاش کنیم، می‌تونیم خیلی زود به احساس ثروتمند بودن برسیم.

گروه آموزشی پژوشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *