0
02143000313

علت وجود مقاومت‌های درونی در برخی افراد چیست؟

تا به حال شده است که بخواهید برای هدف‌تان تلاش کنید اما عواملی که نمی‌دانید منشا آنها کجا هستند مانع این کار شوند؟

فردی می‌گوید من فکر می‌کنم در خارج از کشور بهتر می‌توان تحصیل کرد و به درجات عالی علمی رسید ولی یک‌سری عوامل درونی هستند که مانع رفتن من به خارج می‌شود و یا شخصی می‌خواهد با فردی بزرگتر از خودش ازدواج کند اما وجود همان موانع درونی اجازه انجام این کار را به فرد نمی‌دهند. به این موانع که ممکن است در وجود همه‌ی ما باشد مقاومت درونی می‌گویند.

مقاومت‌‌های درونی چیست؟

وقتی فردی بخواهد کاری را به شکل درست و اصولی انجام دهد برای آن یک برنامه‌ریزی دقیقی انجام می‌دهد و طبعا اگر نتیجه‌ی مثبتی برای خود شخص داشته باشد که باعث پیشرفت‌اش شود یک انگیزه‌ی درونی نیز برایش ایجاد می‌شود. نقطه‌ی مقابل آن نیز ممکن است در درون فرد وجود داشته باشد که به آن مقاومت درونی گفته می‌شود.

مقاومت‌های درونی باعث خنثی شدن انگیزه‌های درونی فرد می‌شود و نوعی بی‌تعهدی نسبت به برنامه‌ها و کارهایی که قرار بود برای موفقیت خود انجام دهیم ایجاد می‌کند. در ادامه چند نمونه مقاومت‌های درونی را می‌توایند شناسایی کنید:

  • داشتن باورهای منفی مانند نتوانستن و یا نشدن
  • عدم شناسایی و حتی برخورد با مشکلات
  • زندگی کردن با افراد منفی
  • و ..

موارد بالا چند نمونه از مقاومت‌های درونی ما نسبت به موضوعات بود، اما چه عواملی باعث می‌شوند که مقاومت‌های درونی ایجاد شود؟ دو موضوع مهم در ایجاد مقاومت‌های درونی را می‌توان عنوان کرد:

  • آموزش‌های نادرستی که داشته‌ایم
  • تربیت‌های دوران کودکی
مقاومت‌‌های درونی
مقاومت درونی باعث خنثی شدن انگیزه‌های ما می‌شود

آموزش‌های نادرست

برخی تصور می‌کنند این آموزش‌ها فقط در دوران کودکی رخ می‌دهد، در حالی که این موضوع می‌تواند حتی در دوران دانشگاه نیز باشد. ممکن است که دوستان، جامعه، رسانه‌ها و .. نیز بر ایجاد مقاومت‌های درونی تاثیرگذار باشند. این آموزش‌ها با وارد شدن به ضمیر ناخودآگاه انسان و بدون آنکه بدانیم تاثیرات خود را می‌گذارد.

تربیت‌های دوران کودکی

تربیتی که شخص در دوران کودکی داشته است ممکن است مقاومت‌های درونی با عمق بیشتری را در شخص نهادینه کرده باشد و بر باورهای او نیز اثرگذار باشد. مثلا فردی در دوران کودکی چندین ازدواج ناموفق دیده است و یا خانواده او دائما این حرف را تکرار کرده‌اند که در ایران نمی‌توان یک زندگی عادی داشت. بعد از سال‌ها او نسبت به ازدواج مقاومت درونی دارد و باور دارد که در ایران نمی‌توان یک زندگی عادی داشت. حتی ممکن است بعد از سال‌ها نسبت به مقاومت درونی خود تعصب داشته باشد و برای ازدواج نکردن خود دلایل متعددی نیز داشته باشد. حال تصور کنید که این تربیت نادرست همگام شده باشد با آن چیزی که فرد می‌خواهد به آن دست یابد! اما چگونه می‌توان این مقاومت‌ها را شناسایی و از بین برد؟

چگونه مقاومت‌های درونی را از بین ببریم؟

دو کار است که می‌توانید برای شناسایی و از بین بردن این نوع مقاومت‌ها انجام دهید.

۱- جستجو برای مقاومت‌های درونی

یکی از دو راه موجود برای از بین بردن مقاومت‌ها این است که به دنبال مقاومت‌های خود بگردیم. اگر تا امروز نمی‌دانستید یکی از موانع بزرگ شما در تصمیم‌گیری و رسیدن به اهداف مقاومت‌های درونی است باید از این به بعد تک به تک آنها را شناسایی کنیم و با این کار ریشه‌ی پیدایش آن را شناسایی می‌کنیم. این روش ممکن است زمان زیادی را به همراه داشته باشد.

۲- بالا بردن آگاهی

این کار ممکن است نسبت به روش اول که جستجو برای ریشه‌های مقاومت درونی بود ساده‌تر و زمان کمتری را بگیرد. بالا بردن آگاهی به شما کمک می‌کند که بر آن چیزی که بوده‌اید و یا تصور می‌کردید تعصب نداشته باشید. در واقع بالا بردن آگاهی از طریق آموزش باعث می‌شود باورهای اشتباه شما نسبت به موضوعاتی که در دوران کودکی شکل گرفته است غلبه کند.

اگر شما بتوانید بر مقاومت‌های درونی خود غلبه کنید به این معناست که مهارت تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی برای موفقیت را می‌توانید به خوبی دنبال کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *