سالار کمانگر یکی از ده مدیر بلندپایهی ایرانی در شرکت گوگل میباشد که در این مقاله به داستان زندگی وی و موفقیتهایی که کسب کرده است میپردازیم.
بیشک یکی از افرادی که توانسته از کسبوکار گوگل را متحول کند سالار کمانگر است. با توجه به اینکه او پتانسیل بالایی دارد میتوان انتظار داشت خبرهای موفقیتآمیز بیشتری در آینده از وی شنید.
دوران کودکی سالار کمانگر
او سال ۱۳۵۵ در شهر تهران متولد شد و پس از انقلاب سال ۵۷ خانواده وی به آمریکا مهاجرت کردند. با توجه به مهاجرت آنها به شهر Merced ( یکی از شهرهای کالیفرنیا) سالار به دبیرستان همان شهر رفت و جز موفقترین دانشآموزهای مدرسه قرار گرفت. این موفقیت را میتوان جز اولین دستآوردهای سالار کمانگر دانست. پس از فارغالتحصیلی به دانشگاه استنفورد رفت و موفق شد مدرک لیسانس رشته بیولوژی را از این دانشگاه دریافت کند.
پدر او آرتیکاس کمانگر ۸۲ ساله و مادر او یعنی فروردین کمانگر نیز در شهر کالیفرنیا زندگی میکنند. سالار یک خواهر و یک برادر به نامهای تارا و سردار دارد که طبق اطلاعات موجود خواهر او در زمینهی موسیقی بسیار فعال میباشد.
ورود به گوگل
ورود رسمی به گوگل در سن ۲۲ سالگی اتفاق افتاد. اما او قبلتر یعنی در دوران تحصیل نیز بهصورت پاره وقت در گوگل فعالیت داشت. او در مصاحبهای که با بلومبرگ داشت درباره غیر مرتبط بودن شتهی تحصیلی خود با کاری که انجام میدهد گفته است:
اوایل که به مدرسه میرفتم، بسیار مشتاقانه خیال پزشک شدن را در سر میپروراندم، تا اینکه زمانی را به تماشای طبابت پزشکان اختصاص دادم. از آن به بعد بسیار مشتاق شدم که دانشمند شوم. بعدها وقتی دو هفته به صورت پارهوقت در گوگل مشغول شدم، فهمیدم که اعمالی که این کار من را با آنها درگیر میکند، به من انرژی میدهد. درسی که من آموختم این بود که تنها تصور و خیالی که از یک کار داریم کافی نیست و باید از اینکه یک حرفه به صورت روزانه هیجان و انگیزه لازم را فراهم میکند، مطمئن شویم.
منبع: ویکیپدیا
پس از ۱۰ سال فعالیت در گوگل در سن ۳۲ سالگی پس از برکناری چاد هورلی که دوران تقریبا ناموفقی در یوتیوب داشت به عنوان مدیرعامل این کمپانی بزرگ منصوب شد. قبل از منصوب شدن او به عنوان مدیرعامل یوتیوب فعالیتی که داشت به عنوان مدیر اجرایی سرویس ایمیل گوگل (جیمیل) و نسخهی وب جستجوی گوگل بود. اما شاید مهمترین فعالیتی که سالار کمانگر و تیم او انجام دادند سرویس گوگل ادز بود. طریقهی کار این سرویس به این شکل است که با پرداخت هزینهای مدیران کسبوکارها میتوانند وبسایت خود را در صدر نتایج جستجوها به اندازهی که پول میدهند نمایش دهند. طبق آماری که وجود دارد امروزه ۹۶ درصد از درآمدهای گوگل از این سرویس است. با همفکری که وجود داشت و با رشد سریع این سرویس او خیلی سریع توانست به ۱۰ مهندس برتر جوان گوگل تبدیل شود.
دیگران درباره او چه میگویند
جان یوشایی یکی از نویسندگان و سردبیران وبسایت فوربز در باره او نوشته است طبیعی نیست که شخصی به عنوان نهمین کارمند شرکت گوگل استخدام شود و به این حد در کار خود موفق باشد. این شرکت هماکنون بیش از ۳۰۰۰۰ هزار کارمند دارد. پشتکار و علاقهای که سالار کمانگر نسبت به کار خود دارد مهمترین ویژگی او میتواند باشد. گوگل ممکن بود دیرتر از آن چیزی که فکرش را میکرد به این رشد از درآمد برسد اما با تفکر و ذهنیت چنین شخصی خیلی زودتر به آن چیزی که هدف بود رسید.
شما چه نظری درباره مهندسان ایرانی که به درجههای بالای موفقیت رسیدهاند دارید؟ نظرات خود را با درمیان بگذارید.
اونوقت مدیر یه سایت ایرانی علی حاجی محمدی میاد داستان موفقیتشو وبینارمیکنه ومیفروشه فکر میکنه شاخ غولو شکونده.
+++++