0
02143000313

بیوگرافی حسین اسلامبولچی مدیر سابق فناوری اطلاعات شرکت AT&T

حسین اسلامبولچی یکی از ایرانیان موفق در زمینه فناوری اطلاعات می‌باشد که در این مقاله قصد داریم بپردازیم به زندگی او و اینکه چه افتخاراتی را کسب کرده است.

در مقاله‌ای که داشتیم داستان زندگی سالار کمانگر را عنوان کردیم و این موضوع برایم جالب شد تا به سراغ افراد موفق ایرانی بروم و داستان زندگی آنها و افتخاراتی را که کسب کرده‌اند را شرح دهم. پس از مقداری تحقیق به اسم فردی رسیدم که شاید کمتر نام آن برای مردم آشنا بود و با توجه به رزومه‌ی بسیار عالی که از او مطالعه کردم کم‌لطفی بود اگر داستان زندگی حسین اسلامبولچی را عنوان نکنم. او هم یکی از چند ایرانی موفقی است که توانسته پله‌های ترقی را طی کند.

دوران کودکی حسین اسلامبولچی

حسین اسلامبولچی مبتکر، در سال ۱۹۵۷ به شمسی (۱۳۳۶) در شهر تهران متولد شد. وی دوران مدرسه خود را در همان شهر تهران گذراند و موفق شد مدرک دیپلم خود را دریافت کند. پس از اینکه مدرک دیپلم خود را دریافت کرد به دانشکده پزشکی دانشگاه تهران رفت و پس از مدتی انصراف داد. به گفته‌ی خود او در دوران نوجوانی بسیار باهوش بوده و علاقه‌ی زیادی به ساختن وسایلی شگفت‌انگیز داشته است. پس از انصراف از دانشگاه به همراه خانواده در سال ۱۹۷۵ به آمریکا مهاجرت کرد و در دانشگاه شهر کالیفرنیا رشته مهندسی برق را ادامه داد.

بیوگرافی حسین اسلامبولچی

تحصیل و پیوستن به بزرگترین شرکت مخابراتی

با توجه‌ای به علاقه‌ای که به رشته خود داشت فوق لیسانس، دکتری و پست دکتری را نیز در دانشگاه کالیفرنیا ادامه داد. در سال ۱۹۸۶ یعنی حدود ۱۱ سال پس از مهاجرت به آمریکا به شرکت AT&T Bell Laboratories پیوست. این آزمایشگاه مخابراتی در سال ۱۸۸۰ توسط الکساندر گراهام بل تاسیس شد و حسین اسلامبولچی خیلی زود توانست مدیریت اجرایی آن را بر عهده بگیرد. در طول مدت فعالیت در AT&T Bell Laboratories موفق شد به همراه تیم خود سیستمی را پیاده‌سازی کند که در صورت قطع شدن سرویس‌های اینترنت AT&T سرویس‌های جایگزین سریعا جایگزین شوند. پس از مدتی فعالیت، او مدیریت اجرایی AT&T Labs را بر عهده گرفت. در سال ۲۰۰۲ او جز مدیرانی بود که حقوق بسیار بالایی یعنی ۴.۲ میلیون دلار در سال دریافت می‌کرد و او را به یک مدیر گران‌قیمت اما باهوش تبدیل کرده بود.

چشم‌انداز ۲۰۲۰

کتاب او به همین نام یعنی چشم‌انداز ۲۰۲۰ منتشر شده است که به موضوع اساس و برنامه ریزی صنعت ارتباطات پرداخته است. او معتقد است تا ۱۰ تا ۱۵ سال آینده شاهد طلوع عصر چند رسانه‌ای خواهیم بود که مردم را از محدودیت‌های زمان و مکان آزاد می‌سازد و به نوعی ارتباطات ما شکل بهتری به خود خواهد گرفت. در حال حاضر او رئيس و مديرعامل پورتال به نام Divvio است كه به مردم این دسترسی را می‌دهد به وسيله به‌روزترین و پيشرفته‌ترين فناوري‌هاي آموزشي و نسل دوم خدمات تحت وب (web2.0)، چنل‌هاي محتويات ديجيتال از نوع شخصي بسازند. اين فناوری از دیدگاه او يكي از منحصر به فرد‌ترين فناوری‌های موجود در قرن ۲۱ است.

افتخارات و جوایز

  • انتخاب به عنوان AT&T Fellows، معتبرترین عنوان تکنولوژیک کمپانی AT&T در سال ۱۹۹۹
  • عنوان «مخترع سال» توسط مجمع مخترعان نیوجرسی (New Jersey Inventors Hall of Fame) در سال ۲۰۰۱
  • مدال علم و تکنولوژی AT&T و جایزهٔ اختراع علمی AT&T در سال ۱۹۹۷
  • عنوان «مخترع سال» توسط مجمع مخترعان نیوجرسی (New Jersey Inventors Hall of Fame) در سال ۲۰۰۲ (تنها توماس ادیسون و آلبرت انیشتین به این افتخار نائل شده‌اند)
  • انتخاب در لیست ده مدیر فنی تاثیرگذار سال ۲۰۰۵ (به انتخاب InfoWorld)
  • مقام اول عنوان “Mover & Shaker” در زمینه ارتباطات راه دور –توسط Light Reading در ۲۰۰۳- به دلیل پیش‌بینی جهانی IP و MPLS تقریباً یک دهه زودتر از فراگیر شدن این فناوری‌ها
  • انتخاب در لیست ده مدیر تجارت اینترنت در سال ۲۰۰۵ (توسط مجله Cisco IQ)
  • انتخاب در لیست ۱۰۰ مدیر پیشروی فناوری اطلاعات در سال ۲۰۰۴ (مجله Computer World)
  • جایزهٔ دانش و فناوری رئیس جمهور اوباما در سال ۲۰۰۹ برای دید و مشارکت وی در زمینه فناوری IP
  • انتخاب در لیست ده مبتکر برتر در سال ۲۰۰۳ توسط شورای اجرایی نیویورک
  • جایزه ریاست IEEE در زمینه کیفیت برای ارتقاء قابلیت اطمینان IP شبکه‌ها در سرتاسر دنیا در سال ۲۰۰۸
  • انتخاب در لیست ۱۰۰ فارغ‌التحصیل برتر تاریخ دانشگاه کالیفرنیا توسط UCSD
  • انتخاب در لیست ۱۰۰ رهبر تجارت Telecom در سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ (منبع: ویکی‌پدیا)

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *