0
02143000313

پرسپولیس تراکتورسازی تبریز: فوتبال یا دعوای قومیتی؟

دربازی پرسپولیس تراکتورسازی تبریز شاهد شعارهای قومیتی از طرف تماشاگران هر دوتیم بودیم. همین دعواهای قومیتی باعث شد حرکاتی مثل نمایش پرچم ژاپن در ورزشگاه رو شاهد باشیم. چرا کار به جایی رسیده که مردم این کشور در آوردگاهی که جای تلاش برای پیروزی در یک مسابقه ورزشی هست، انرژی خودشون رو صرف دعواهای قومیتی می‌کنند؟

مقصر این اتفاق چه کسی هست؟ چرا بعضی از طرفداران تراکتورسازی تبریز پرچم ژاپن رو در استادیوم آزادی به نمایش درآوردند؟ چرا طرفداران پرسپولیس شعارهای قومیتی دادند؟ مشکل از کجا شروع شده؟ راه حل خاتمه دادن به چنین مشکلاتی چیه؟ تا به جواب این سوالات فکر نکنیم، این روند ادامه داره.

ما به این سوالات و جواب اون‌ها فکر کردیم و اولین قدم رو برداشتیم. این متن نوشته شده تا همراهی شما رو برای حل مشکلات این چنینی جلب کنیم و از تمام کسانی که این نوشته رو می‌خونند دعوت کنیم تا به حرکتی بپیوندند که باعث میشه ریشه‌ی تمام دعواهای قومیتی در کشور عزیزمون خشکیده بشه. پس با ما همراه باشید تا این مشکل و راه حل اون رو بررسی کنیم.

چرا بازی پرسپولیس تراکتورسازی تبریز تبدیل شده به دعوای قومیتی؟

چرا بازی پرسپولیس تراکتورسازی تبریز تبدیل شده به دعوای قومیتی؟
هر کس طرف قمقابل رو شروع کننده این دعوا میدونه

قاعدتا هدف اصلی از رفتن به ورزشگاه تفریح، شادی، سلامتی و آرامش هست. اما چرا رفتن به استادیوم تبدیل میشه به دعوای قومیتی؟ چیزی که مسلم هست اینه که مشکلاتی بین اقوام مختلف در ایران وجود داره، یا شاید بهتر باشه بگیم مشکلاتی رو بین اقوام مختلف در ایران بوجود آوردند. عده‌ای با ناآگاهی به این مشکلات دامن می‌زنند و عده‌ای هم از این اتفاقات سواستفاده می‌کنند.

اتفاقی که روز یکشنبه ۴ آذر ماه در استادیوم آزادی افتاد دقیقا دامن زدنِ ناآگاهانه به دعوایی بود که خیلی‌ها ریشه‌های اون رو نمی‌دونند. وقتی ریشه‌ی این دعواهای قومیتی رو ندونیم، هر کسی عکس العمل طرف مقابل رو نقطه شروع ماجرا تصور می‌کنه و نسبت به اون عکس العمل نشون میده.

به همین ترتیب هر کسی که وارد این دعواهای قومیتی میشه، بدون درک ریشه این اختلافات، عکس العمل طرف مقابل رو به عنوان نقطه شروع فرض می‌کنه و به همین ترتیب این دعواها بدون اینکه علت بوجود اومدنش رو بدونیم ادامه پیدا می‌کنه.

هر کس دلایل مختلفی رو به عنوان ریشه‌ی بوجود اومدن این مشکل بیان می‌کنه. اما مسئله مهمی که ما باید بهش توجه کنیم این هست که این دعواها از استادیوم، از مستطیل سبز و از بازی بین دو تیم پرسولیس و تراکتورسازی تبریز شروع نشده. ادامه این نوع دعواهای قومیتی بین تماشاگران فوتبال باعث تقویت هیچ کدوم از تیم‌ها نمیشه.

تنها نتیجه‌ی دامن زدن به این دعواها، برآورده شدن آرزوی دست‌هایی هست که پشت پرده‌ی بوجود اومدن این مشکلات مخفی هستند. بنابراین باید ببینیم چه کار می‌تونیم بکنیم که دیگه شاهد شعارهای قومیتی و بالا رفتن پرچم کشورهای دیگه در ورزشگاه‌ها نباشیم؟

چطور از این به بعد شاهد اتفاقات بازی پرسپولیس تراکتورسازی نباشیم؟

چطور از این به بعد شاهد اتفاقات بازی پرسپولیس تراکتورسازی نباشیم؟
تعداد افراد آگاهی که برای تماشای بازی و تشویق تیم مورد علاقه خودشون به ورزشگاه‌ها میرن بیش‌تر بشه

برای اینکه اتفاقات بازی پرسپولیس تراکتورسازی تکرار نشه، تنها راهی که وجود داره اینه که تعداد افراد آگاهی که برای تماشای بازی و تشویق تیم مورد علاقه خودشون به ورزشگاه‌ها میرن بیش‌تر بشه. و این تماشاچیان آگاه نسبت به شعارها و حرکاتی که باعث جو سازی میشه واکنشی نشون ندن تا موج عصبانیت و خشم، بین مردم پخش نشه. تماشاچیان بازی باید آگاه باشند که موارد این چنینی به دو دلیل اتفاق می‌افته.

اولین دلیلی که باعث میشه اتفاقاتی مشابه اون چیزی که در بازی پرسپولیس تراکتورسازی شاهد بودیم بیوفته، ایجاد تشنج برای رسیدن به اهداف خاص هست. دلیل دیگه ناآگاهی از علت بوجود اومدن این جو متشنج هست. همونطور که اشاره کردیم این ناآگاهی باعث میشه هر کسی فکر کنه طرف مقابل شروع کننده این دعواها بوده و این اتفاقات زنجیره‌وار ادامه پیدا کنه تا دست‌های پشت پرده به اهداف خودشون برسند.

راه قطع کردن زنجیره‌ی دعواهای قومیتی چیست؟

باید به این نکته توجه کنیم که مردم ایران و اقوام مختلف در سراسر این کشور پراکنده هستند و همگی در کنار هم زندگی می‌کنند. موقع بوجود اومدن مشکلات مختلف، مردم این کشور بدون توجه به مسئله قومیت، به هم دیگه کمک می‌کنند. این مسئله بارها و بارها ثابت شده، از جمله در زلزله ورزقانِ آذربایجان شرقی و سرپل ذهابِ کرمانشاه.

پس مردم کشور ما در اعماق وجودشون مشکلی با هم دیگه ندارند. کاری که باید بکنیم این هست که عشق ورزی بین اقوام رو به مواقعی که مشکل یا اتفاق ناگواری می‌افته محدود نکنیم. باید تمام مردم سعی کنند از هر لحظه‌ای برای ابراز عشق و علاقه به قومیت‌های مختلف استفاده کنند تا زنجیره‌ی دعواهای قومیتی پاره بشه.

این کاری بود که گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات، پیش از شروع بازی پرسپولیس تراکتورسازی تبریز، با اهدا شاخه گل به هواداران تیم تراکتورسازی تبریز انجام داد. حرکات این چنینی باید ادامه داشته باشه تا بتونه تاثیر جو منفی ساخته شده علیه قومیت‌های مختلف رو از بین ببره.

امیدواریم تمام مردم ایران زمین از امروز تمام کارهایی که باعث دامن زدن به دعواهای قومیتی میشه رو کنار بگذارند و نه تنها در مواقع سختی، بلکه در تمام لحظات به هموطنان خودشون عشق بورزند.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

دیدگاه کاربران
  • هاشمی 30 اردیبهشت 1401

    سسین باغله ایررران فقط اییران یاشا

  • حبیب 12 تیر 1398

    با سلام
    وقتی که یک حکومت بین ملت خودش فرق بزاره اینطور میشه
    شما بیایین به تبریز و وضعیت خیابونا و فضای شهری رو ببینین
    تبریز یک شهر تاریخی هست ولی چرا باید فرهنگش و تاریخش رو بخوان پاک کنن

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *