43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

زندگی بدون جر و بحث و دعوا را با الگوی ارتباطی ان ال پی تجربه کنید

وقتی با کسی وارد گفت و گو می‌شیم چقدر از بار ارتباط روی دوش ما هست؟ اگه با کسی دعوامون بشه چقدر ما مقصر هستیم؟ شاید با خودتون بگید هر گفت و گویی دو طرف داره پس منطقا ۵۰٪ از بار هر گفت و گو متوجه شما هست. شاید هم بگید در منصفانه‌ترین شرایط نیمی از مسئولیت ایجاد اختلاف متوجه شما میشه. اما آیا واقعا اینطوری هست؟ الگوی ارتباطی ان ال پی این موضوع رو توضیح میده.

از دید ان ال پی در هر رابطه‌ای ۱۰۰٪ مسئولیت متوجه شما هست. همینطور اگه دعوایی اتفاق بیوفته باز هم ۱۰۰٪ تقصیر گردن شما هست. بله درسته ۱۰۰٪ شما مقصر هستید. می‌پرسید چرا؟ ان ال پی دلیل این مسئله رو با معرفی الگوی ارتباطی برامون توضیح میده.

الگوی ارتباطی در ان ال پی

الگوی ارتباطی در ان ال پی
چرخه الگوی ارتباطی که می‌تنه بی‌پایان باشه

الگوی ارتباطی در ان ال پی بر اساس روانشناسیِ شناختِ فکر ایجاد شده. الگوی ارتباطی رو دو دانشمند به نام‌های ریچارد بندلر و جان گریندر، که بنیان‌گذاران ان ال پی (برنامه ریزی عصبی – کلامی) هستند توسعه دادند. الگوی ارتباطی تحلیل هست درباره اینکه کنش‌ها و واکنش‌های ما در ارتباط با دیگران چطور شکل میگیره.

بر اساس الگوی ارتباطی در ان ال پی، هر انسانی در ارتباط با دیگران دو نوع واکنش داره. واکنش درونی و واکنش بیرونی. واکنش بیرونی ما تحت تاثیر واکنش درونی هست. چرخه عملکرد واکنش درونی و بیرونی به این صورت اتفاق می‌افته:

  • نفر اول رفتاری از خودش نشون میده (یک واکنش بیرونی)
  • واکنش بیرونی نفر اول باعث بوجود اومدن یک واکنش درونی در نفر دوم میشه
  • واکنش درونی نفر دوم باعث ایجاد یک واکنش بیرونی در همون شخص میشه
  • این واکنش بیرونی یک واکنش درونی در نفر اول ایجاد میکنه
  • واکنش درونی نفر اول باعث بروز یک واکنش بیرونی در همون شخص میشه

و این چرخه رو میشه تا بینهایت ادامه داد.

جزییات بیشتر درباره واکنش درونی

جزییات بیشتر درباره واکنش درونی
واکنش درونی شامل جزییات زیادی هست

این واکنش درونی جزییات مخصوص به خودش رو داره که شامل، تصاویر، صداها و احساسات مختلف هست. یعنی هر تصویر، صدا و حسی که از طرف مقابل دریافت می‌کنیم، می‌تونه تصویر، صدا و حسی رو به صورت یک واکنش درونی در ما ایجاد کنه.

نکنه مهم این هست که تصاویر، صداها و احساساتی که درون ما بوجود میاد ممکنه واقعیت نداشته باشه. یعنی ممکنه هم در دریافت اطلاعات مشکل داشته باشیم. هم در تحلیل اطلاعات اشتباه کنیم. مثلا شاید از حرف طرف مقابل برداشت کنیم که قصد مسخره کردن ما رو داشته اما واقعا اینطوری نباشه. حتی ممکنه طرف مقابل حرفی به ما بزنه و ما درست حرف رو نشنویم و همین باعث بشه که نتیجه‌گیری اشتباهی داشته باشیم.

اگه با بحث فیلترهای ذهنی ۳ گانه در ان ال پی آشنایی داشته باشید، می‌دونید که این فیلترهای ذهنی ممکنه هر نوع سوء برداشتی رو بوجود بیارن. می‌تونید درباره فیلترهای ذهنی ۳ گانه در ان ال پی اینجا مطالعه کنید: «فیلترهای ذهنی ۳ گانه را بشناسید تا ارتباط بهتری با دنیا برقرار کنید».

چرا اگه در ارتباط با دیگران دچار مشکل بشیم ۱۰۰ خود ما مقصریم؟

چرا اگه در ارتباط با دیگران دچار مشکل بشیم ۱۰۰٪ خود ما مقصریم؟
با توجه به الگوی ارتباطی ان ال پی مسئولیت هر ارتباطی ۱۰۰٪ به عهده ماست

همونطور که دیدید الگوی ارتباطی می‌تونه یک چرخه بی‌نهایت باشه. از یک طرف ما می‌تونیم واکنش درونی طرف مقابل رو با واکنش بیرونی خودمون مدیریت کنیم، از طرف دیگه متوجه شدیم ممکنه واکنش درونی ما به دلایل مختلف درست و به حق نباشه.

بنابراین اگه به چرخه‌ای ادامه بدیم که منجر به دعوا و جر و بحث میشه، ۱۰۰٪ خودمون مقصر هستیم. چون از یک طرف می‌تونیم واکنش درونی خودمون رو بیشتر بررسی کنیم تا به برداشت درستی برسیم. از طرف دیگه می‌تونیم با واکنش بیرونی خودمون، واکنش درونی طرف مقابل رو مدیریت کنیم تا به یک ارتباط مطلوب برسیم.

توانایی کنترل و مدیریت ارتباط با دیگران یکی از مهارت‌هایی هست که هر انسانی برای داشتن یک زندگی خوب و رسیدن به موفقیت باید اون رو بلد باشه. این مهارت‌ها بخشی از آموزشی‌هایی هست که ان ال پی به ما یاد میده. امیدوارم با یادگیری این مهارت و مهارت‌های ضروری دیگه بتونید ارتباط خوبی با اطرافیان خودتون برقرار کنید و هر روز به موفقیت و زندگی بهتر نزدیک بشید.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *