43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

چطور احساسات و عواطف خود را به کمک ان ال پی تشخیص دهیم؟

آیا شما فکر می‌کنید که همیشه و در هر حالتی از احساسات و عواطف خودتان آگاه هستید؟ آیا در هر حالتی دلیل ایجاد احساسات و عواطف خودتان را می‌دانید؟ حقیقت این است که بسیاری از افراد در شرایط مختلف یا دقیقا احساسات و عواطف خود را نمی‌دانند یا اینکه از علت به‌وجود آمدن آن احساسات و عواطف مطلع نیستند.

بسیاری از مشکلات ما در زندگی نتیجه این است که احساسات و عواطف خودمان را به درستی نمی‌شناسیم. زمانی که حس و حال درونی خودمان را به خوبی نشناسیم، نمی‌توانیم رفتار و گفتارمان را کنترل کنیم و همین مسئله می‌تواند ریشه‌ی بسیاری از مشکلات ما باشد. بنابراین در این مقاله ۳ روش برای تشخیص احساسات و عواطف معرفی می‌کنیم که امیدواریم بتوانید با استفاده از این راه‌ها زندگی بهتری را تجربه کنید.

تشخیص احساسات و عواطف از روی وضعیت بدن

تشخیص احساسات و عواطف از روی وضعیت بدن

هر کسی اگه خوب فکر کند متوجه می‌شود که وضعیت فیزیکی ما تحت تاثیر شرایط روحی ما قرار دارد. حتما شنیدید برای اشاره به کسی که افسرده یا غمگین است از اصطلاح: «زانوی غم به بغل گرفتن» استفاده می‌کنند. زانوی غم به بغل گرفتن دقیقا یک وضعیت فیزیکی است که نشان دهنده‌ی یک حالت روحی می‌باشد.

برعکس این حالت هم وجود دارد. یعنی وضعیت فیزیکی ما بر روی وضعیت روحی‌ ما تاثیر می‌گذارد. می‌توانید این موضوع رو امتحان کنید. مثلا برای امتحان این موضوع می‌توانید زمانی که آنچنان روحیه‌ی مناسبی ندارد شروع به بالا و پایین پریدن و باز و بسته کردن دست‌های خود کنید. بعد از چند دقیقه خودتان تغییری که در حالت روحی‌تان ایجاد شده است را احساس می‌کنید.

با توجه به توضیحات بالا می‌توان گفت که یکی از راه‌های تشخیص حس و حال درونی خودمان و حتی دیگران، توجه و دقت در وضعیت فیزیکی است. برای مثال اگر یکی از دوستان‌ خود را دیدیم که حالت رفتاری او از همیشه کندتر است، می‌توانیم نتیجه بگیریم که حس و حال درونی خوبی ندارد.

کانال ترجیحی، اثر گذار در شکل‌گیری احساسات و عواطف

کانال ترجیحی، اثر گذار در شکل‌گیری احساسات و عواطفکانال‌های ترجیحی روی برداشت ما از حقیقت تاثیر گذار هستند

بحث کانال ترجیحی در ان ال پی به ما توضیح می‌دهد که هر انسانی ممکن است از طریق یک کانال مشخص، ارتباط بهتری با جهان پیرامونش برقرار کند. کانال‌های ترجیحی ۳ گانه در ان ال پی شامل کانال دیداری، شنیداری و حسی هستند. این کانال‌ها یکی از دلایلی هستند که باعث می‌شوند افراد برداشت‌های متفاوتی از یک اتفاق داشته باشند.

وقتی کانال ترجیحی خودمان رو بشناسیم، بهتر درک می‌کنیم که کدام وجه از اتفاقات مختلف بیش‌تر ما را تحت تاثیر قرار می‌دهند. بهتر متوجه می‌شویم که کدام جنبه از رفتار یا گفتار دیگران بر روی ما تاثیر می‌گذارد. بنابراین بهتر می‌توانیم احساسات و عواطف خود را تشخیص دهیم.

در صورتی که بتوانیم کانال ترجیحی دیگران را هم تشخیص بدهیم، تا حدودی می‌توانیم متوجه شویم کدام بخش از یک اتفاق می‌تواند اثر بیشتری روی فرد مقابل داشته باشد. برای آشنایی بیشتر با بحث کانال‌های ترجیحی می‌توانید این مقاله را مطالعه کنید: «کانال ترجیحی چیست؟ چطور با استفاده از آن می‌توان به ارتباط موثر رسید؟»

ساب مدالیته‌ها راهی به سوی کشف احساسات و عواطف

ساب مدالیته‌ها راهی به سوی کشف احساسات و عواطف

ساب مدالیته‌ها نوع نگاه ما به جهان و احساسات ما رو مشخص می‌کنند

وقتی در معرض اتفاقی قرار می‌گیریم، تصویری در ذهن ما از اتفاق رخ داده شکل می‌گیرد. این تصویر به واسطه کانال ترجیحی ما شکل می‌گیرد و به آن مدالیته گفته می‌شود. بنابراین مدالیته تصویری از واقعیت است که درون ما، به واسطه حواس پنجگانه (از دید ان ال پی، کانال‌های ترجیحی) شکل گرفته است. پس با بررسی دقیق مدالیته می‌توانیم احساسات و عواطف خودمان را به خوبی شناسایی کنیم.

ساب مدالیته‌ها ویژگی‌های متمایز کننده مدالیته‌ها هستند. یعنی مواردی که تصاویر درونی ما را از هم متمایز می‌کنند، ساب مدالیته‌ها هستند. به عنوان مثال به چند مورد از ساب مدالیته‌ها اشاره می‌کنیم. رنگی که تصویر درونی ما دارد. دوری و نزدیکی تصویر درونی، بلند بودن یا نبودن صداهایی که در تصویر درونی ما است، دور یا نزدیک بودن این صداها و سرد یا گرم بودن احساسی که در تصویر درونی داریم.

برای درک بهتر مفهوم ساب مدالیته‌ها می‌توانید این مقاله را مطالعه کنید: «مدالیته و ساب مدالیته چیست؟ و چگونه درک ما از جهان هستی را می‌سازند؟»

خیلی از انسان‌ها مواقع مختلف درک درستی از احساسات و عواطف خود ندارند. همین مسئله باعث می‌شود مشکلات و مسائل مختلفی برایشان ایجاد شود. مسائلی مانند مشکل در برقراری ارتباط با دیگران یا حتی مشکلات خانوادگی.

برای اینکه بتوانیم بسیاری از مشکلات خودمان را حل کنیم، نیاز داریم فکر و رفتار خود را اصلاح کنیم. برای اینکه بتوانیم این کار رو انجام دهیم، باید بتوانیم احساسات و عواطف‌مان را کنترل کنیم. در نهایت برای اینکه بتوانیم احساسات و عواطف خودمان را کنترل کنیم، باید ابتدا احساسات و عواطف خودمان را به خوبی شناسایی کنیم. امیدواریم این مقاله شروعی باشد برای اینکه بتو‌انید احساسات و عواطف خودتان را به خوبی بشناسید.

دیدگاه کاربران
  • saeedehh 15 آگوست 2019

    بسیار مفید بود.ممنونم

  • rahkar 18 نوامبر 2018

    عالی بود متشکرم

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *