0
02143000313

به کودک خود درباره ثروت چه می آموزید؟

تمام دلایلی که حتی ما بزرگسالان به موفقیت مالی نمی رسیم از مشکلات عمومی اقتصادی نیست.

حتی در بسیاری از مواقع نداشتن هایمان را به حفظ اخلاق نسبت می دهیم و ثروتمندان را انسان هایی بی اخلاق می پنداریم که دستاوردهای خود را از طریق نادرست به دست آورده اند.

اما حقیقتی که دیر یا زود با آن مواجه می شویم، عدم دانش مالی یا سواد مالی می باشد. حال که بسیاری از ما در بزرگسالی حتی با این موضوع ها آشنا نشده ایم چطور می توانیم به کودکان خود این دانش را انتقال دهیم. افرادی که بسیاری از آموخته های خود را از طریق آزمایش و خطا و شکست هایی که چه بسا تاوان زیادی داشته اند کسب کرده اند. این در حالی است که بسیاری از این خطاها به سادگی یادگیری اصول اولیه سواد مالی قابل جلوگیری بوده است.

البته که بسیاری از راه های رفته شاید باعث موفقیت های کوچکی برای ما از نظر مالی شده باشد اما به واسطه زمان منسوخ شده و فقط در شرایط خاصی که در آن قرار داشتیم نتیجه بخش بوده است. با این دانش محدود و نا کارآمد چطور می توانیم به کودکان خود کمک کنیم که حتی در نبود ما مسیر رشد خود در زمینه مالی را ادامه دهند.

برای اینکه به سواد مالی خود شک کنید کافی است که به جمله زیر توجه کنید:

طرز تفکری مانند پول مانند چرک کف دست است، ثروتمند شدن فقط برای عده ای خاص از جامعه ممکن است و یا پول کمیاب ترین عنصر این کره خاکی است، نمونه ای از افکار و دیدگاه های محدودکننده ای هستند که کودکان ما با آنها بزرگ می شوند.

آموزش پس انداز کردن به کودکان

آموزش سواد مالی به کودکان

با شناختی که از طرز فکر خود پیدا کرده ایم، بهتر می توانیم نقطه شروع خود برای آموزش سواد مالی به کودکان و نوجوانان را تشخیص دهیم.

در ادامه و مقالاتی که بعد از این در دسته آموزش سواد مالی به کودکان برای شما تهیه شده است برای کودکان و نوجوانان بازه سنی 3 تا 18 سال مناسب است. البته این مباحث و آموزش های مالی برای دیگر سنین هم مفید خواهد بود اما برای گروه سنی که عنوان کردیم اثر گذاری بیشتری خواهد داشت.

مهارتهای پولی به چه مهارتهایی می گویند؟

مهارتهای زیادی در رابطه با پول وجود دارد که البته در متد و آموزش های مختلف بر اساس سلایق نویسندگان به صورت متفاوت طبقه بندی می شوند. اما ما برای شما از ابتدایی ترین مهارت یعنی مهارت پس انداز کردن شروع به آموزش خواهیم کرد.

این نکته قابل ذکر است که در توضیح این مهارتهای پولی ممکن است حتی شما نیز به خوبی به این مهارتها مسلط نباشید. در اینصورت بهتر است ابتدا خودتان به عنوان یک الگو سعی در نهادینه کردن آنها برای خود کنید تا فرزندتان نیز در یادگیری مهارتهای پولی با سرعت بیشتری گام بردارد.

هوش هیجانی و مهارت پس انداز کردن در کودکان

چندین سال است کارشناسان حوزه موفقیت و روانشناسان از اهمیت آموزش هوش هیجانی صحبت می کنند. حال اهمیت این موضوع در تربیت کودکان در سنین اولیه دوچندان شده است. تحقیقات ثابت کرده است کودکانی که در زمینه هوش هیجانی و یا به عبارت ساده تر قدرت تاخیر انداختن لذت آموزش می بینند در آینده افراد موفق تری در زندگی خواهند شد.

به تاخیر انداختن لذت یعنی کاری که مطلوبیت کمتری در حال حاضر برای ما دارد را به فرصت تفریح و لذت امروز ترجیح دهیم تا در آینده جندین برابر این لذت را به دست بیاوریم.

ورزش کردن به جای ساعت ها بازی رایانه ای یک نمونه از قدرت به تاخیر انداختن لذت به شمار می رود.

آموزش پس انداز کردن به کودکان

مثال دیگری که به آموزش سواد مالی به کودکان نیز مربوط است، پس انداز کردن برای آینده می باشد.

همانطور که می دانید مسئله به نظر ساده می آید، اما باید در نظر داشت که از نگاه یک کودک به همین سادگی ها نیست. تفهیم و آموزش اینکه رفتاری مانند ورزش کردن اولویت بیشتری نسبت به بازی کردن دارد برای کودکان کار راحتی نمی باشد.

حتی می توان گفت ایجاد عادت پس انداز کردن از این هم سخت تر بوده، زیرا پاداش درس خواندن به مراتب زودتر از پس انداز کردن به دست می آید.

در ضمن پس انداز کردن نیز نباید به شکل افراطی گوشزد شود، چون موجب وسواس پولی شده و عاملی برای شکست های آتی کودک خواهد شد.

بیشتر ما در کودکی به ازای کاری که برای پدر و مادر خود انجام می دادیم حقوق و پاداش می گرفتیم. کارهایی مانند شستشوی ماشین یا کمک کردن به مادر در کارهای روزانه و یا خرید از سوپر مارکت محل.

اما اگر همین آموزش ها به درستی انجام نشوند، نه تنها باعث افزایش مهارتهای مذاکره و روابط عمومی فرزندان نمی شود، بلکه باعث می شود کودکان و نوجوانان ساده ترین تعامل های اجتماعی و خانوادگی را به شکل معامله بنگرند.

آیا هزینه کردن هم نوعی مهارت محسوب می شود؟

بسیاری از والدین تصور می کنند که هزینه کردن امری ساده بوده و هر کسی این مهارت را بلد است. اما حتی بزرگسالان نیز هر بار  برای هزینه کردن با سوالاتی از این قبیل مواجه هستند:

برای چه چیزهایی هزینه نکنیم و برای چه چیزهایی هزینه کنیم.

سواد مالی کودک

آموزش هزینه کردن به کودکان

موضوع دیگری که به اشتباه در ذهن مردم شکل گرفته اینست که تصور می کنند با تغییر سطح درآمد و جایگاه اجتماعی هزینه کردن امری ساده تر می شود، اما با تغییرات این چنینی فقط شکل موضوع تغییر می کند.

فرزندان باید در کودکی بیاموزند، با پول کمی که در اختیار دارند، بهتر است خوراکی بخرند یا کتاب! تا در بزرگسالی هوشمندانه تر انتخاب کنند.

این موضوع به خوبی نشان می دهد که محدودیت های بودجه در انتخاب های مالی همیشه وجود دارند و فقط مقیاس آن تغییر می کند.

به زبان ساده باید به فرزندان خود آموزش دهیم که چطور با بودجه محدود بهترین تصمیم را بگیرند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *