43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

چه ابهاماتی درباره قانون کارما وجود دارد؟

قانون کارما یکی از قوانین جهان هستی است. اما همیشه درباره قوانین هستی ابهاماتی وجود دارد. در این مقاله به رایج‌ترین سوالاتی که درباره قانون کارما وجود دارد پاسخ می‌دهیم. البته درباره خود قانون کارما، انواع کارما و اثراتی که در زندگی دارد، در مقاله دیگری توضیح داده‌ایم. پیشنهاد می‌کنم برای کسب اطلاعات بیشتر این مقاله را مطالعه کنید: «با قانون کارما در هندوییسم، بودیسم، اسلام و ادبیات فارسی آشنا شوید». در ادامه ۳ مورد از سوالات رایج درباره این قانون را پاسخ می‌دهیم.

به هر کی خوبی کردم به من بدی کرد

به هر کی خوبی کردم به من بدی کرد
پاسخ خوبی‌های را از جهان هستی می‌گیرید

قانون کارما می‌گوید شما نتیجه عملی را که انجام می‌دهید (چه خوب باشد چه بد) دریافت می‌کنید. اما بعضی‌ها می‌گویند: «ما به هر کی خوبی می‌کنیم، بهمون بدی می‌کنه». قطعا این افراد اشتباه نمی‌کنند. چرا که تجربه زندگی خود را شرح می‌دهند. اما آیا می‌توان نتیجه گرفت قانون کارما اشتباه می‌کند؟ با اطمینان خاطر به شما می‌گویم قانون کارما اشتباه نمی‌کند.

پس مشکل کجاست؟ مشکل اینجاست که شما توقع دارید جواب کار خود را از همان فردی که به او خوبی کرده‌اید بگیرید. اما باید بدانید وقتی شما کار خوبی انجام می‌دهید، کارمای خوبی که به خاطر انجام آن کار شما تولید می‌شود، وارد جهان هستی شده و جهان هستی آن را به شما برمی‌گرداند. در واقع شما به جهان هستی خوبی می‌کنید و این جهان هستی است که خوبی شما را به شما برمی‌گرداند.

اطمینان داشته باشید که جهان هستی نتیجه کار خوب شما را در بهترین زمان و مکان به شما بازمی‌گرداند. شاید امروز به خاطر کار خوبی که انجام داده‌اید کارمای خوبی تولید و به جهان هستی ارسال کرده باشید، اما در زمان و مکان دیگری نتیجه‌ی آن را دریافت کنید. حتی ممکن است خودتان متوجه نشوید اتفاق خوبی که برای شما افتاده، جواب آن کار خوب بوده است. حتی سعدی شیرازی هم به این مفهوم اشاره کرده‌است:

تو نیکی می‌کن و در دجله انداز

که ایزد در بیابانت دهد باز

چرا آدم‌هایی که بدی می‌کنند زندگی خوبی دارند؟

چرا آدم‌هایی که بدی می‌کنند زندگی خوبی دارند؟
چرا آدم‌های بد مجازات نمی‌شوند؟

خیلی از ما به زندگی دیگران نگاه می‌کنیم و درباره قانون کارما قضاوت می‌کنیم. مثلا فردی را می‌بینیم که به دیگران ظلم می‌کند اما زندگی خوبی دارد و نتیجه می‌گیریم که یا قانون کارما وجود ندارد یا به درستی کار نمی‌کند. اما باز هم اشتباه می‌کنید. برای توضیح دلیل این ادعا باید ۲ نکته را یادآور شویم.

نکته اول اینکه شما از داخل زندگی افراد خبر ندارید. روزی حضرت موسی از خداوند پرسید: «چرا فرعون را به خاطر ستم‌هایی که می‌کند عذاب نمی‌کنی؟ خداوند پاسخ داد، فرعون هر روز در قصر خود تعداد زیادی از بندگان من را سخاوتمندانه اطعام می‌کند». بنابراین وقتی از تمام مسائل زندگی دیگران اطلاع نداریم نمی‌توانیم قضاوت کنیم که آیا قانون کارما درباره او به درستی عمل کرده یا نه؟

نکته دوم اینکه، همانگونه که اشاره کردیم قانون کارما پاسخ مناسب را در زمان و مکان و به نحوی شایسته می‌دهد. در حکایات آمده که فردی ثروتمند گوسفندان بسیاری داشت. وقتی که می‌خواست شیر آن‌ها را بفروشد، شیر را با آب مخلوط می‌کرد. چوپانِ او همیشه می‌گفت اینکار را نکن. اما مرد ثروتمند اعتقاد داشت کسی نمی‌فهمد و اتفاقی نمی‌افتد. تا اینکه روزی سیلی تمام دارایی مرد ثروتمند را برد. مرد ثروتمند از اینکه تمام دارایی‌اش در سیل از بین رفته در تعجب فرو رفت. ناگهان چوپان به او گفت: تمام آن آب‌هایی که به شیر اضافه کرده بودی جمع شد و به یکباره تمام دارایی‌ات را برد.

گاهی اوقات قانون کارما نتیجه کارهای ما را جمع کرده و یکجا جواب آن را به ما می‌دهد.

آیا طبق قانون کارما هر چقدر خوبی یا بدی بکنیم به همان اندازه جواب می‌گیریم؟

آیا طبق قانون کارما هر چقدر خوبی یا بدی بکنیم به همان اندازه جواب می‌گیریم؟
هر چقدر خوبی بکنیم به همان میزان جواب می‌گیریم؟

جوابی که جهان هستی به واسطه قانون کارما به شما می‌دهد متناسب با میزان خوبی یا بدی تولید شده از کار شماست. برای شفاف‌تر شدن موضوع یک مثال می‌زنیم. مثلا شما با نیت خیر به کسی ۱ میلیون تومان کمک می‌کنید. این تصور که قانون کارما همین مبلغ را به شما برمی‌گرداند اشتباه است. مثلا اگر این کمک گره بزرگی را باز کند، احتمال دارد جوابی به مراتب بیشتر دریافت کنید. این جواب می‌تواند از نوع مادی یا غیر مادی باشد.

شاید شخصی روزی یک اسباب بازی را از کودکی بگیرد. هر چند این کار به نظر کار خیلی بدی نمی‌آید، اما احتمال دارد همین کارِ به ظاهر کوچک تاثیر بدی بر زندگی آن کودک بگذارد. بنابراین قانون کارما باعث می‌شود جهان هستی پاسخی به اندازه تاثیر بدی که کار شما ایجاد کرده است را به شما برگرداند.

در انتها به شما دوست عزیز توصیه می‌کنیم که در زندگی تمام تلاش خود را برای محبت و نیکی به دیگران انجام دهید. اطمینان داشته باشید، جواب خوبی‌های خود را در جایی مناسب دریافت می‌کنید.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *