آیا شما جزو کسانی هستید که اطلاعات و دانستههای زیادی دارند اما به آنها عمل نمیکنند؟ با مطالعه این مقاله میآموزید که چگونه عملگرا شوید. اگر شما هم از جمله کسانی هستید که به قول معروف حرفهای خوب میزنند اما خودشان به آن حرفها عمل نمیکنند این مقاله را مطالعه کنید.
چرا بعضیها میدانند اما به دانستههای خود عمل نمیکنند؟
چرا بعضیها دانستههای زیادی دارند یا به خوبی روش انجام یک کار را میدانند اما به آن عمل نمیکنند؟ این افراد معمولا برای عملگرا بودن موانع ذهنی دارند. بنابراین برای اینکه به فردی عملگرا تبدیل شویم و بتوانیم به دانستهها و اطلاعات خود عمل کنیم باید این موانع ذهنی را از بین ببریم. اما پیش از توضیح موانع ذهنی برای عملگرا بودن، نگاهی به مسیر موفقیت میاندازیم تا اهمیت عملگرا بودن برای ما مشخص شود. برای رسیدن به موفقیت باید این مراحل را طی کنید:
- طرز فکر درست
- کسب علم
- عمل
- عمل
- عمل
- تکرار عمل
- موفقیت
در واقع باید گفت، آگاهی با توانایی متفاوت است. شما در قدم دوم رسیدن به موفقیت باید آگاهی خود را افزایش دهید. اما پس از عمل کردن به توانایی میرسید.
آگاهی و توانایی چه تفاوتی با هم دارند؟
وقتی شما چیزی را نمیدانید ولی با مطالعه، شرکت در کلاس یا به هر روش دیگر درباره آن موضوع اطلاعات بدست میآورید، در خصوص آن موضوع به آگاهی رسیدهاید. اما توانایی زمانی بدست میآید که بعد از آگاهی نسبت به چیزی، بارها و بارها به آن عمل کنیم. در این شرایط فرد بر آن کار یا موضوع توانا شده است.
بنابراین میتوان افرادی را که عملگرا نیستند به دو دسته تقسیم کرد: دسته اول افرادی هستند که وقتی به آنها میگوییم کاری را انجام بدهید، نمیدانند چگونه آن کار را انجام دهند. دسته دوم افرادی هستند که با وجود داشتن آگاهی و علم کافی به کار خود، به دانستههایشان عمل نمیکنند و یا ضعیف عمل میکنند. وقتی از آنها در این باره سوال میکنید این جمله معروف را میگویند: «من همه اینها را می دانم اما نمی توانم عمل کنم». و البته مسئله مهم برای رسیدن به موفقیت، عمل کردن است.
چطور میتوانیم عملگرا بشویم؟
اگر شما جزء دسته اول هستید، یعنی نمیدانید کارها را چطور باید انجام داد، به شما پیشنهاد میکنیم حتما میزان مطالعه و کسب آگاهی در زمینهای که در نظر دارید را بالا ببرید. اگر هم جزو دسته دوم هستید با ما همراه باشید تا فرمولی برای عملگرا شدن، به شما هدیه کنیم.
فرمولی برای عملگرا شدن:
۱- ایجاد نیاز
باید در زندگی احساس نیاز کنیم تا برای رفع آن نیاز دست به کار شویم. تا زمانی که فرد احساس نیاز نکند نمیتواند وارد این فرمول شود. به زندگی خود نگاه کنید و تمام نیازهایی که در زندگی دارید را ریز به ریز بنویسید .
۲- طرح سوال: چرا این نیاز را دارم؟ برای چه میخواهم آن را رفع کنم؟
از خود بپرسید علت به وجود آمدن این نیاز چیست؟ راه رفع این نیاز چیست؟
۳- کسب آگاهی برای فرار از این رنج و رسیدن به لذت رفع نیاز
در مورد پاسخهایی که به سوالات مرحله دوم دادهاید، مطالعه کنید تا به آگاهی لازم برسید.
۴- ایجاد انگیزه
شما با کسب آگاهی در مرحله سوم، درون خود انگیزه ایجاد میکنید. البته این انگیزه تا چند روز یا چند هفته بیشتر با شما همراه نیست.
۵- طرح سوال چگونه انجام دهم؟
برای پاسخ به این سوال نیاز دارید آگاهی خود را در آن مورد افزایش دهید
۶- رفع موانع
باید موانعی که مانع انجام کار میشوند را شناسایی کنید. برخی از این موانع عبارتند از: ترس، تنبلی، به تعویق انداختن، نمیتوانم گفتن، کم رویی، طرز فکر غلط، غرور. پس از شناسایی موانع عملگرایی باید تلاش کنید آنها را برطرف کنید.
۷- سنجش میزان انگیزه در طی مسیر و سوخت گیری مجدد
انگیزه در مسیر موفقیت مانند سوخت برای خودرو است. در مسیر موفقیت همیشه باید حواستان به میزان سوخت خود باشد. هر زمان که در این مسیر احساس بیانگیزگی باید مجددا اقدام به سوختگیری و ایجاد انگیزه کنید.
۸- عمل، عمل و عمل
شما به طور مداوم باید به تمام این مراحل عمل کنید تا به موفقیت برسید. انجام هر مرحله انگیزه لازم برای حرکت تا مرحله بعد و عمل کردن را به شما میدهد.
گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات