0
02143000313

۹ راه برای رونق کسب و کار (قسمت اول): جذب مشتری‌های جدید

هر کسب و کاری اگه بتونه مشتری‌های جدید جلب کنه حتما رونق می‌گیره. اما یک کسب و کار ساده چطوری می‌تونه مشتری‌های خودش رو افزایش بده؟ در این نوشته نکاتی برای جذب مشتری‌های جدید توضیح می‌دیم که برای هر کسب و کاری که محصولی تولید میکنه یا خدمتی ارائه می‌کنه، مفید هست.

این سری از مقالات درباره رونق کسب و کار ۸ قسمت دیگه هم داره که به مرور روی سایت گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات قرار می‌گیره. در این نوشته قسمت اول از این سری مقالات رو بهتون ارائه می‌کنیم به امید اینکه بتونید با توجه به این نکات در جذب مشتری‌های جدید و افزایش رونق کسب و کار خودتون موفق باشید.

هم به مشتری توجه کنید هم به مصرف کننده

هم به مشتری توجه کنید هم به مصرف کننده

در خیلی از کسب و کارها، مشتری و مصرف‌کننده متفاوت هستند. فرض کنید شما یک آرایشگاه مردانه دارید. مشتری و مصرف‌کننده خدمتی که شما ارائه می‌کنید در اغلب موارد یکسان هستند. اما فرض کنید یک نفر فرزندش رو برای اصلاح به مغازه شما بیاره. اینجاس که مشتری و مصرف کننده شما متفاوت میشن. پدر یا مادر اون کودک مشتری شما هست و خود کودک مصرف کننده‌ی خدمتی هست که شما ارائه می‌کنید.

برای اینکه بتونید مشتری‌های جدید جذب کنید، باید بتونید هم مصرف کننده رو راضی نگه دارید هم مشتری رو. تو همین مثال فرض کنید شما کارتون رو بدون توجه به ترس بچه انجام بدید و اون بچه هم مدام گریه کنه. چقدر احتمال داره والدین اون بچه دوباره به شما مراجعه کنن؟ اما اگه بتونید اون بچه رو به خوبی آروم کنید، نه تنها باز هم برای اصلاح موی فرزندشون به شما مراجعه می‌کنن، بلکه ممکنه تعریف شما رو پیش دوستان و آشنایان هم بکنن و باعث بشن مشتری‌های شما بیشتر بشه.

۹ راه برای رونق کسب‌وکار: قسمت دوم

یک مثال دیگه تولید چیپس و پفک هست. یه بخش از بازار هدف این محصولات، کودکان هستند. اما کودکان مشتری این محصول نیستن، فقط مصرف‌کننده هستند. حالا اگه تولید کنندگان چیپس و پفک، به ظاهر و بسته‌بندی جذاب برای کودکان توجه نکنه، احتمالا مشتریان خودشون رو از دست میدن. پس برای جذب مشتری‌های جدید و بیشتر هم باید به مشتری توجه کنید هم به مصرف‌کننده.

جذب مشتری‌های جدید با شناسایی نیازها

جذب مشتری‌های جدید با شناسایی نیازها

فرض کنید شما یک رستوران دارید، مشتری‌های شما کسانی هستند که برای خوردن غذا به رستوارن شما مراجعه می‌کنند. اما آیا برای محصول و خدمت شما مشتری دیگه‌ای وجود نداره؟ اگه دقت کنید می‌بینید افراد شاغلی وجود دارند که امکان رفتن به رستوران برای خوردن غذا رو ندارند. بنابراین اگه بتونید نیاز این افراد رو تامین کنید، می‌تونید مشتری‌های بیشتر داشته باشید. راه حلش هم راه‌اندازی غذای بیرون بر هست. در واقع غذای بیرون بر اولین بار در ایران با شناسایی همین نیاز بوجود اومد.

مشتری‌ها رو دسته بندی کنید

برای هر کسب و کاری خیلی مهم هست که بتونه مشتری‌های خودش رو دسته‌بندی کنه. چون با دسته‌بندی درست مشتری‌ها میشه رفتار و تعامل مناسب با هر دسته رو به خوبی تعیین کرد. علاوه براین میشه سرویس‌های مورد نیاز هر کدوم رو به خوبی بررسی کرد. همین توجه باعث میشه رضایت مشتری از شما بیشتر بشه. وقتی رضایت مشتری از شما بیشتر شد، هم مراجعه‌های بعدیش به شما بیشتر میشه، هم احتمالا مشتری ثابت شما میشه و هم ممکنه خرید از شما رو به دیگران توصیه کنه.

دسته بندی مشتری باید بر چه اساسی باشه؟

دسته‌بندی مشتری می‌تونه بر اساس نیازها، رفتارها یا هر ویژگی مشترک دیگه‌ای تعیین بشه. این ویژگی‌ها می‌تونن نوع رفتار شما با اون‌ها یا خدمات ویژه‌ای که نیاز دارند رو مشخص کنه. دوباره برمی‌گردیم به مثال آرایشگاه مردانه. به نظرتون بر اساس نیازها چه دسته‌بندی برای مشتریان یک آرایشگاه مردانه میشه تعریف کرد؟ یک دسته‌بندی که سریع به ذهن میرسه می‌تونه این باشه: کودکان، کسایی که به مدل‌های جدید (فشن) علاقه دارند، مردهایی با سن بالا که به مدل مو اهمیت زیادی نمی‌دن، کسایی که به مدل مو خیلی اهمیت میدن اما دنبال فشن نیستن.

دسته‌بندی مشتری چه فایده‌ای داره؟

این دسته بندی چه فایده ای داره؟

حالا با این دسته‌بندی باید چیکار کنیم؟ چه نکاتی در این دسته‌بندی هست که می‌تونه به رونق کسب و کار ما کمک کنه؟ این دسته‌بندی به ما میگه اگه بخوایم به همه‌ی مشتریانمون سرویس بدیم، باید یک نیرو داشته باشیم که مدهای روز مو رو بشناسه تا بتونه نیاز کسایی که دنبال فشن هستند رو برآورده کنه. از طرفی نحوه برخورد خودمون یا نیروهایی که داریم باید طوری با احترام باشه که آقایون مسن می‌پسندن. نیرویی هم نیاز داریم که مهارت کافی داشته باشه تا کسایی که به مدل موی خودشون خیلی اهمیت میدن رو راضی نگهداره.

پس این دسته بندی داره به ما نشون میده به چه نوع نیروها و تخصص‌هایی نیاز داریم و چه رفتاری باید با مشتری‌ها داشته باشیم. نکته مهم دیگه اینه که با توجه به نیازهای مختلف مشتری‌ها، ممکنه به این نتیجه برسیم که بهتره از بعضی مشتری‌ها صرف نظر کنیم تا رضایت بقیه بیشتر جلب بشه. به همین خاطر ممکنه یک آرایشگاه مردانه برای اینکه محیط رو برای کسایی که طرفدار مد و فشن هستند طراحی کنه و از مشتریان مسن صرف نظر کنه یا برعکس. با این تغییرات باعث میشه رضایت یک بخش از مشتریان رو بیشتر کرد و جذب مشتری‌هایی از اون بخش رو افزایش داد.

توجه به موارد بالا باعث میشه قدم‌های مثبتی برای جذب مشتری‌های جدید بردارید. اگه در کسب و کار شما مصرف‌کننده و مشتری یکسان نیستند، به جلب رضایت هر دو توجه کنید. سعی کنید با شناسایی نیازهای جدید، مشتری‌های جدید جذب کنید. در نهایت با دسته‌بندی مشتری‌ها، میتونید نیازها و نوع رفتار با هر دسته رو بررسی کنید تا رضایت‌شون رو افزایش بدید.

منتظر قسمت بعد این سری مقالات، درباره خلق ارزش‌های جدید برای افزایش رونق کسب و کار باشید.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *