43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

چطور مهارت حل مسئله را در خودمان افزایش دهیم

مشکلات و مسائل همیشه بخشی از زندگی ما بوده و هستند و خواهند بود. اینکه چطور مهارت حل مسئله را در خودمان افزایش دهیم موضوعی است که در این مقاله به آن اشاره خواهیم کرد. حتما دیده‌ یا از اطرافیان خود شنیده‌اید که برخی افراد قدرت زیادی در حل مسئله‌ای که برای‌شان به‌وجود می‌آید دارند. این کار چگونه ممکن است؟

چرا مهارت حل مسئله مهم است

خب همین‌طور که در بالا اشاره شد مشکلات همیشه بخشی از زندگی ما بوده‌اند و این ما هستیم که باید برای برطرف کردن آن تلاش کنیم. هیچ مشکلی بدون تلاش فرد از بین نمی‌رود. اینکه مهارت حل مسائل را داشته باشید باعث افزایش اعتماد به نفس می‌شود و این اعتماد به نفس شما را برای رقابت با مشکلات قوی‌تر می‌کند. نداشتن این مهارت شاید یک ترس در شما ایجاد کند که نتوانید به خوبی موضوعاتی که برای شما به‌وجود می‌آید را حل کنید اما افرادی که از این مهارت بهره می‌برند به خوبی می‌دانند که هر اتفاقی یک راه‌کاری دارد.

مسئله و مشکل متفاوت هستند

اکثر مردم مسئله و مشکل را یک موضوع عنوان می‌کنند و این تفکر کاملا اشتباه است. مشکل ممکن است برای‌تان قابل دیدن باشد یا در زندگی به شما تحمیل شود. مثلا در شرکت، کاری که قرار بوده انجام شود به درستی انجام نشده و مشکل برای شما پیش آمده است. حال برای حل آن باید موضوع تبدیل به مسئله‌ای مهم در اولویت کارهای شما قرار گیرد.

درک و پذیرش شرایط

در وهله‌ی اول باید بپذیریم که چنین اتفاقی برای ما رخ داده است و شرایط با حالاتی که به‌طور معمولی مثل خشم یا پرخاشگری تغییر نخواهد کرد. در واقع ما تصمیم می‌گیریم که برخورد با ما موضوعی که پیش آمده چه خواهد بود. برخوردی که بر اساس منطق باشد مثل پذیرش و درک شرایط یا برخوردی احساسی که تصمیمات عجولانه و بدون فکر در آن گرفته می‌شود.

حل مشکلات
پیش نیاز حل یک مسئله ابتدا بررسی و درک شرایط از آن موضوع می‌باشد

آنالیز شرایط

برای اینکه مسئله‌ای را حل کنیم در ابتدا نیاز داریم شرایط را بسنجیم و سپس سوالات زیر را از خود به عنوان کسی که قرار است آن را برطرف کند بپرسیم.

  • مشکل از کجا آمده؟
  • چطور ایجاد شده است؟
  • چه مدت از ایجاد شدن آن می‌گذرذ؟
  • چه کاری می‌توانم انجام دهم؟

این نکته بسیار مهم است که اگر بخواهید مهارت حل مسئله در شما افزایش یابد ابتدا با بیان سوالات بالا به یک جمع بندی از آنچه که برای‌تان رخ داده است برسید. اکثر افراد بدون آنکه ابتدا شرایط را بررسی کنند سریعا می‌خواهند آن موضوع حل شود و بدون آگاهی کاری را پیش بردن خطاست.

پیدا کردن بهترین راه حل

پس از بررسی علل به‌وجود آمدن مشکلات نوبت به آن می‌رسد که درباره حل آن‌ها فکر شود. اینکه شما چه راه‌ حلی را برای برطرف نمودن آن پیدا می‌کنید بستگی به شرایط شما و اهمیت حل آن دارد. اگر در تصمیم‌گیری برای حل مشکل مصمم نیستید از دوستان و اطرافیان خود کمک بخواهید و از تجربه دیگران استفاده کنید.

کسی را سرزنش نکنید

قرار نیست کسی یا حتی خودتان را به‌خاطر به‌وجود آمدن مشکلات سرزنش کنید. قبل از اینکه کسی را مقصر بدانید سعی کنید به‌دنبال راه‌حلی برای آن باشید. هر چه میزان سرزنش بیشتر باشد شانس کنار زدن مشکلات کمتر است.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *