فکر میکنید برای هدایت دیگران در جهت اهداف خودتون باید چه کار کنید؟ نیاز به طرح و برنامهی خاصی دارید؟ یا فکر میکنید باید به نحوی اونها رو فریب بدید؟ نه اصلا. به هیچ وجه نیازی به فریب کاری نیست. ما اصلا سر و کاری با روشهای غیر اخلاقی نداریم. تنها کاری که برای هدایت دیگران در جهت اهداف خودتون باید انجام بدید، اینه که چیزی که اونها دوست دارند رو بهشون بدید. بعد از انجام اینکار، خودتون میبینید که اونها در جهت اهداف شما حرکت میکنند.
در این مقاله ۳ روش کاربردی و راحت به شما آموزش میدیم تا بتونید با استفاده از اونها دیگران رو با خودتون همسو و همراستا کنید.
۱- ستایش محاسن، برای هدایت دیگران در جهت اهداف خود
ویژگیهای مشترکی در درون اغلب انسانها وجود داره. یکی از این ویژگیهای مشترک اینه که اکثر انسانها تمایل دارند بزرگ باشند یا بزرگ دیده بشن. پس ما میتونیم از این ویژگی درونی انسانها برای هدایت دیگران در جهت اهداف خودمون استفاده کنیم. شما میتونید با ارضای این تمایل درونی، حس مثبتی در دیگران نسبت به خودتون بوجود بیارید و اونها رو با خودتون همراه کنید.
برای اینکار کافی به موقعیت و جایگاه طرف مقابل توجه کنید و دست روی ویژگی مثبتی که در مخاطب میبینید بذارید. این کار باعث میشه تمایل به بزرگ دیده شدن در درون مخاطب شما مثل شعلههای آتش زبانه بکشه و رابطه شما با فرد مقابل رو تحت تاثیر قرار بده. بعد از اینکه این کار رو انجام دادید، مخاطب شما برای اینکه این حس مثبت درونش امتداد پیدا کنه، با شما همسو و همراه میشه.
۲- باز کردن سر صحبت برای هدایت دیگران در جهت اهداف خود
کمی به جمعهای چند نفره دقت کنید. در اغلب مواقع هر کسی منتظره تا شخص دیگهای سر صحبت رو باز کنه. در جمعهای این چنینی، وقتی فردی سر صحبت رو باز میکنه، تبدیل میشه به هدایت کننده جمع و سایرین پیرو میشن. پس میتونید با توجه به این نکته، در ارتباط با دیگران شروع کننده صحبت باشید تا بتونید اونها رو در جهت اهداف خودتون هدایت کنید.
۳- ارضای حس برتری
یکی دیگه از ویژگیهای مشترک در اغلب افراد، تمایل به برتری نسبت به دیگران هست. هر فردی تواناییهای مختلفی داره و به حکم غریزه تصور میکنه دست کم در یکی از این تواناییها نسبت به دیگران برتر هست. بنابراین برای هدایت دیگران در جهت اهداف خودتون، میتونید از این حس غیریزی استفاده کنید.
سعی کنید یکی از تواناییهای مخاطب رو پیدا کنید و این حس غریزی رو درون اون فرد ارضا کنید. با انجام این کار به سرعت با طرف مقابل (حتی اگه آشنایی قبلی نداشته باشید) به رابطهای صمیمی میرسید. بعد از ایجاد ارتباط صمیمی با مخاطب، هدایت اون فرد در جهت اهدافی که دارید خیلی خیلی راحت میشه.
۴- توجه و اهمیت به هویت فردی مخاطب
سعی کنید پیش از روبرو شدن با کسی که قرار اولین بار ببینیدش، اسم اون فرد رو یاد بگیرید. وقتی در مکالمه اسم طرف مقابل رو به کار ببرید، مخاطب ناخودآگاه احساس میکنه براش ارزش و اهمیت قائل هستید. میتونید در مکالمه با دیگران از فامیل و خانوادهی اون فرد سوال کنید و به نحوی ابراز آشنایی کنید. دقت کنید با انجام این کار وارد حریم خصوصی مخاطب نشید. اگه این کار رو به درستی انجام بدید، میتونه حس نزدیکی رو به طرف مقابل منتقل کنه.
یکی از موارد دیگهای که به هویت فرد مربوط میشه، شغل و کسب و کار فرد هست. میتونید به شغل طرف مقابل ابراز علاقه کنید. یا در مورد اهمیت یا جالب بودن شغلش صحبت کنید. میتونید صحبت رو طوری هدایت کنید که مخاطب درباره شغلش صحبت کنه. این کار حس مثبت و مهم بودن رو در طرف مقابل ایجاد میکنه.
کار دیگهای که میتونید بکنید، صحبت درباره سرگرمیها و علایق مخاطب هست. به هر حال سرگرمیهای هر کسی ارتباط مستقیمی با علایق درونی اون فرد داره. پس با صحبت درباره سرگرمیهای مخاطب میتونید به ارتباط نزدیکتری برسید.
به طور کلی هر شیوهای که احساس مثبتی در طرف مقابل ایجاد کنه و بتونه شما رو به ارتباط موثر با مخاطب برسونه، میتونه به شما در هدایت دیگران در جهت اهداف خودتون کمک کنه. ۳ راهکاری که در بالا بهشون اشاره کردیم، مواردی هستند که با استفاده از اونها میتونید به سرعت و البته خیلی راحت به ارتباط موثر با مخاطب برسید.