0
02143000313

ذهن و جسم چطور بر هم اثر گذاشته و زندگی ما را تحت تاثیر قرار می‌دهند؟

وقتی افسرده هستیم به گوشه‌ای رفته و هنگام شادی جست و خیز می‌کنیم. اما چه کار کنیم که از تاثیر منفی جسم و ذهن بر هم رها شویم؟ در این مقاله، روش این کار را می‌آموزید.

چه موقع ما به افراد می‌گوییم که حالشان خوب نیست؟ وقتی که اشخاص از لحاظ احساسی و جسمی خوب نیستند. برای اینکه شخص کارآمدی باشیم باید ذهن ما در حالت مناسبی قرار داشته باشد.

تاثیرگذاری ذهن و جسم یکدیگر، یکی از مباحث NLP است. شما با شناخت NLP می‌آموزید چگونه جسم و ذهن بر یکدیگر تاثیر می‌گذارند. با رسیدن به این شناخت می‌توانید لحظات بهتری را در زندگی تجربه کنید.

ارتباط ذهن و جسم چگونه است؟

ارتباط ذهن و جسم چگونه است؟

حالت ذهنی چیست؟ به زبان ساده به همه افکار، احساس و جسم ما در لحظه، مانند تصاویر ذهنی، صداها، احساسات، الگوهای وضعیت فیزیکی و تنفسی حالت ذهنی گفته می‌شود.

ذهن و جسم کاملا در ارتباط با هم هستند. به طوری که افکار ما فیزیولوژی بدن را به سرعت تحت تاثیر قرار می‌دهد و برعکس.

حالت ذهن ما مرتبا در حال تغییر است و باید از این خصوصیت استفاده کرد. ما تنها با تغییر حالت فیزیکی می‌توانیم کل دنیای خود را تغییر دهیم (یا چنین به نظر می‌رسد). ما بیشتر به احساسات‌مان توجه می‌کنیم تا طرز ایستادن، الگوی تنفسی یا جسم‌مان. در واقع احساسات اغلب تحت کنترل آگاهانه نیستند.

احساسات مانند قله کوه یخی شناور در آب هستند. ما نمی‌توانیم همه وضعیت جسمانی و فرایندهای تفکری خود را که باعث بروز احساسات شده‌اند ببینیم. این‌ها همان 90% بقیه کوه یخ شناور در آب هستند که در زیر آب قرار گرفته‌اند و قابل مشاهده نیستند.

اگر بخواهید احساسات را بدون تغییر حالت بدن تحت تاثیر قرار دهید به نتیجه‌ای نمی‌رسید. این کار مثل این است که قله بیرون کوه یخی شناور را اره کنید. هر چقدر که قله این کوه یخی را اره کنید باز هم سر از آب بیرون می‌آورد. مگر اینکه بوسیله نیروهای عظیمی تمام آن را به داخل آب فرو ببرید ( کاری که داروها و مواد مخدر انجام می‌دهند).

برای ما مغز در حکم فرمانده و راهنماست و بدن فرمانبردار و پیروی کننده است.

احساساتی که بصورت عادت درآمده‌اند خیلی راحت روی صورت و حالت افراد تاثیر می‌گذارند. به طوری که شخص متوجه نمی‌شود چگونه احساسات، بدن او را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

این آزمایش را انجام دهید تا تاثیر مثبت ذهن را بر بدن خوب ببینید

لحظه‌ای به یکی از خاطرات لذت بخش خود فکر کنید ، زمانی که شما واقعا احساس خوبی داشته‌اید. به آن خاطره فکر کنید و چند لحظه دوباره آن را کاملا تجربه کنید. زمانی که شما در حال لذت بردن از این احساس خوب هستید، به اطراف نگاه کنید، به اینکه چه چیزی می‌بینید، می‌شنوید و احساس می‌کنید.

سپس به زمان حال برگردید و به تاثیری که این خاطره روی حالت هم‌اکنون بدن شما، وضعیت قرارگیری و حالت تنفس‌تان گذاشته است دقت کنید.

تجربیات گذشته برای همیشه از یاد نمی‌روند و می‌توانند به شما کمک کنند تا در زمان حال نیز احساسات خوب را دوباره تجربه کنید. اگر چه صداها و تصاویری که به یاد می‌آوریم از گذشته می‌آیند، اما وقتی که ما بطور ذهنی آنها را دوباره می‌آفرینیم احساس ما مانند گذشته، واقعی و قابل لمس است. بنابراین شما می‌توانید خودتان را در موقعیت بهتری قرار دهید.

آزمایشی برای درک تاثیر منفی ذهن بر جسم

به یکی از خاطرات ناخوشایند خود فکر کنید، وقتی که خاطره را پیدا کردید، خودتان را در گذشته تصور کنید، چه چیزی می‌بینید؟ چه چیزی می‌شنوید؟ به احساس خود توجه کنید. البته مدت زمان زیادی را در این خاطره سپری نکنید.

به زمان حال برگردید و توجه کنید که یادآوری خاطره گذشته چه تاثیری روی شما گذاشته است و این احساس را با احساس قبلی مقایسه کنید. حالا به تفاوت حالت بدن و طرز تنفس خود دقت کنید.

چطور از تاثیر ذهن بر جسم رها شویم؟

چند فعالیت فیزیکی انجام دهید و بدن خود را به حرکت وادارید. ذهنتان را به یک موضوع متفاوت تغییر دهید. از پنجره به بیرون نگاه کنید. بالا و پایین بپرید و به سمتی از دیوار حرکت کرده و دیوار را لمس کنید. از ناحیه کمر، به پایین خم شوید و دست‌ها را تا انگشتان پا امتداد دهید.

به حالت فیزیکی خود و احساسی که دارید توجه کنید. در NLP این را تغییر حالت می‌نامند.

وقتی که شما خاطره ناخوشایندی را احساس کردید، باعث می‌شود روی کارایی شما تاثیر بگذارد و کل بدن شما این حالت منفی را بخود بگیرد. این امر باعث می‌شود ماهیچه‌ها، حالت تنفسی و وضعیت بدن شما از آن پیروی کند.

این خاطراتِ ذخیره شده فیزیکی می‌تواند تجربیات بعدی شما را به مدت چند دقیقه یا چند ساعت تحت تاثیر قرار دهند. همه ما تجربه بیدار شدن از دنده چپ را داریم! افراد افسرده حتی بدون آنکه خود متوجه باشند احساسات منفی را به مدت طولانی در خود نگه می‌دارند.

برخی افراد می‌توانند به صورت ارادی حالات احساسی خود را تغییر دهند که این کار باعث بهبود کیفیت زندگی می‌شود. چون با احساسات منفی به مدت طولانی درگیر نیستند.

ما پیوسته در زندگی درگیر حالت‌های احساسی متفاوتی هستیم، بهتر است به جای اینکه حوادث بیرونی، احساسات ما را شکل دهند، بتوانیم خودمان روی حالات و احساسات خود اثر گذار باشیم.

همین چند لحظه قبل شما احساس خوشی و احساس ناخوشی را بدون اینکه در دنیای بیرون اتفاق خاصی رخ دهد تجربه کردید. این خود شما بودید که روحیه و احساس خود را تغيير دادید.

حالت استخراج یکی از تکنیک‌های ان ال پی

حالت استخراج یکی از تکنیک‌های ان ال پی

حالت استخراج، یکی از مهمترین مهارت‌ها و قسمتی از تکنیک‌های ان ال پی است. حالت استخراج به هدایت کردن شخص به یک حالت خاص اشاره دارد.

همه ما در طول روز دیگران را به یک حالت خاص هدایت می‌کنیم. ما دیگران را بدحال یا خوشحال می‌کنیم. مثلا وقتی می‌گویید: “نمی‌دانم از چه ناراحت شد، تنها حرفی که من زدم این بود که…”. ما این کار را با کلمات، لحن صدا و ژست‌های خود انجام می‌دهیم. ولی واقعا در اکثر مواقع این چیزی نیست که ما بخواهیم به آن برسیم.

یک حالت شامل افکار، احساسات و فیزیولوژی بدن است. همین حالت می‌تواند طیف وسیعی، از یک ریلکسیشن عمیق تا ایجاد شور و شوق بالا، از یک درد شدید تا یک لذت شدید را در او ایجاد کند. تمام این‌ها نتیجه اجرای یک برنامه ریزی عصبی کلامی در شخصی که در حالت پذیرنده و خواهان است انجام می‌گیرد.

برای یادگرفتن باید تمرین کنید

برای یادگرفتن باید تمرین کنید

NLP فقط با فکر کردن امکان پذیر نیست، باید تجربه شود. راحت‌ترین راه برای ایجاد یک حالت احساسی این است که از فرد بخواهیم به خاطره خود فکر کند و هر چه واضح‌تر آن را تجسم نماید، اگر کلمات شما و حالت بدن با واکنش شخص مقابل تطابق بیشتری داشته باشد استخراج شما نتیجه بخش‌تر خواهد بود.

برای رسیدن به این خواسته باید کلمات و حالات با هم همخوانی و مطابقت داشته باشد. مثلا نمی‌توانید شخصی را به حالت آرامش ببريد در حالی که بلند بلند و با سرعت زیاد حرف می‌زنید. باید حرف را با رفتارتان تطبیق دهید.

مثلا برای ایجاد اعتماد به نفس باید لحن کلام اطمینان بخشی را بکار ببرید و یکنواخت نفس بکشید. سر را بالا نگه دارید و بدن را به حالت قائم در آورید. رفتارتان باید با اعتماد به نفس همراه باشد.

همچنین بهتر است شخص هنگام تجسم خاطره با آن موقعیت هماهنگ باشد، قرار گرفتن در درون صحنه به مراتب موثرتر از نظاره‌گر بودن از بیرون است. برای گرفتن نتایج بهتر از تکنیک استخراج نیاز به تمرین و تکرار دارید.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *